Bekijk het origineel

FNV-bond staat op vertrek van Gado-directeur

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

FNV-bond staat op vertrek van Gado-directeur

2 minuten leestijd

GRONINGEN (ANP) - Binnen de organisatie van streekvervoerder Gado is grote onrust ontstaan. De directie moet reorganiseren en sluit gedwongen ontslagen niet uit. De Vervoersbond FNV heeft furieus gereageerd en eist het vertrek van interim-directeur J. Herberigs. „De Gado dreigt als een stuurloos schip ten onder te gaan”, aldus de bond.

Herberigs van de Hanze Vervoer- en Techniek Groep, waarvan de Gado deel uitmaakt, stelde dat er bij de Gado enkele tientallen arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. Gedwongen ontslagen zijn volgens hem niet helemaal uitgesloten.

Volgens Herberigs moet de Gado voor fors bezuinigen. Op de totale begroting van de Gado staat jaarlijks zo’n 80 miljoen gulden aan inkomsten. Circa 50 miljoen gulden daarvan is afkomstig van de rijksoverheid, maar door bezuinigingen en maatregelen met dOV-studentenkaart is dat bedrag met 7 miljoen gulden teruggelopen. Ook moet de Gado rekening houden met toenemende concurrentie in het streekver rekening houden met toeneANPvoer. De winst bij de Gado kelderde in 1996 van 9 miljoen gulden naar een magere 2 miljoen gulden.

De vervoersbond heeft aangedrongen op een gesprek. Bondsbestuurders A. Ossel en R. Hoekzema vrezen voor de toekomst van de Gado. „Over twee jaar is het aanbesteden van het openbaar vervoer aan de orde. De Gado dreigt door veel grotere concurrenten te worden weggevaagd”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

FNV-bond staat op vertrek van Gado-directeur

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken