Bekijk het origineel

Aandelenkoersen duikelen omlaag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aandelenkoersen duikelen omlaag

1 minuut leestijd

APELDOORN - Op de effectenbeurzen van New York en Amsterdam 'zijn de aandelenkoersen gisteren flink gedaald. De Dow Jones-index kelderde met 247,37 punten (3,1 procent) tot 7694,66. Beursplein 5 sloot gisteren onder de 900-puntengrens.

De koersval op Wall Street was de op een na grootste val in de geschiedenis. Alleen bij de krach van 19 oktober 1987 was het verlies groter. Toen duikelde de index op Zwarte Maandag met 508 punten, wat overeenkwam met ruim 22 procent.

Eerder op de dag was de AEX-index in Amsterdam 35,93 punten lager gesloten op 899,66. De koersen op het Damrak kregen zware klappen doordat vanuit de optiebeurs een niet aflatende stroom mandjes werd aangeboden. Omdat de AEX-index hierdoor met meer dan 2 procent daalde, legde de optiebeurs de handel in mandjes voor een kwartier stil.

Sommige handelaren in New York verwachten dat de malaise nog wel even zal voortduren, maar anderen zijn optimistischer. „Op het ogenblik incasseren vermogensbeheerders op grote schaal de forse koerswinsten van het afgelopen jaar, maar de algemene trend blijft opwaarts”, aldus Bill Allyn, directielid van Jefferies & Co.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Aandelenkoersen duikelen omlaag

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken