Bekijk het origineel

“Ik wil werk doen waar ik lol in heb.”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

“Ik wil werk doen waar ik lol in heb.”

4 minuten leestijd

Steven ten Napel (34) werkt inmiddels bijna tweeënhalf jaar bij Baan Development. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe product BAAN V. Bijna een jaar is hij Project Leader geweest, sinds enige tijd is hij Development Manager. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een product in z’n geheel.

Baan Development is de softwarefabriek binnen de Baan Companyorganisatie. Er worden diverse producten of pakketten ontwikkeld. Steven ten Napel werkt aan Manufacturing & Process.

Waarom bmjij hij Baanaan werken? “Toen ik bij Baan in dienst trad, had ik al een ruime ervaring met productieautomatisering, maar dan meer in ondersteunende fimcties. Ik wilde in de logistieke wereld blijven werken, omdat ik de complexe problematiek erg interessant vond. Bij Baan was productontwikkeling op het gebied van logistiek het primaire proces."

Watlioudtjewerkin?

“Een jaar nadat ik bij Baan kwam werken, ben ik één van de Project Leaders geworden voor de nieuwe productversie BAAN v. Het ontwikkelen van zo’n nieuw product was een gigantische klus. Gelukkig was de sfeer binnen de projecten altijd heel positief We wisten ‘het is moeilijk en belangrijk maar we doen het samen.’ Als Project Leader was mijn taak in die zin gemakkelijk, dat ik niemand hoefde te motiveren. Hefging wat dat betreft vanzelf Dat komt door de cultuur. De werkomgeving is heel belangrijk voor een bedrijf dat innovatief wil zijn."

Welt zijn de verantwoordelijkheden van een Project Leader?

"De verantwoordelijklieden van een Project Leader kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van hoe een project wordt gedefinieerd. Heb je een klejn project en dus een klein projectteam, dan ben je als Project Leader tevens inhoudelijk bezig. In mijn geval gaf ik leiding aan een team van twaalf mensen. Dat betekende dat mijn werk omvatte: het plannen van het project, het bepalen van de richting van het project, het aansturen van de mensen, het onderhouden van de contacten met de teams van andere projecten en het in het oog houden van de plaats van het project binnen het totaal van BAAN V. Ik ben dus zuiver als Project Leader bezig geweest."

Je bent nu Development Manager, war is het verschil?

"Als Development Manager heb je een bredere verantwoordelijkheid, omdat je verantwoordelijk bent voor een product in zijn totaliteit. In mijn geval is dat Manufacturing & Process. Je bent verantwoordelijk voor alle projecten die in dat kader worden uitgevoerd. Als Project Leader gaf ik alleen leiding aan een team Software Engineers. In mijn huidige functie heb ik tevens te maken met Product Consultants, Product Architecten en Program Managers. De Program Managers zijn verantwoordelijk voor de visie op het product. Zij brengen dus over aan de klanten wat ze in de toekomst nodig hebben. De Product Consultants die eveneens contacten met klanten onderhouden, geven meer specifiek (en meer op de korte termijn gericht) aan, wat in de nieuwe productversie moet komen. Een Product ‘Architect bewaakt het totale productconcept, zou je kunnen zeggen. De Software Engineers zijn het meest concreet bezig omdat zij het eigenlijke product ontwerpen, bouwen en testen."

Wat is je belangrijkste verannvoordelijkheid?

"Mijn taak is ervoor te zorgen dat de processen op gang blijven, dat iedereen op het juiste moment erbij wordt betrokken. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld: op tijd starten en eindigen, de mijlpalen bereiken, de juiste’mensen bij een bepaald overleg betrekken en erop roezien dat de uitkomsten aan de verwachtingen voldoen. Als ik mijn werk goed doe, maak ik mijzelf overbodig. Hoe vanzelfsprekender ik mijn rol invul, hoe minder anderen mij opmerken en hoe natuurlijker het beoogde resultaat wordt bereikt."

Hoe kijk je op de aelopen periode bij Baan ceru?

"Als ik Baan vergelijk met andere bedrijven dan is één van de positieve aspecten, dat je hier invloed hebt op het resulraar. Watje doet, zie je terug in het product, dat naar klanten gaat. Door de snetle groei van Baan kun je die dingen doen, die goed bij je passen. Ik ben niet iemand die met zijn carrière bezig is, maar ik wil werk doen waar ik lol in heb. Bij Baan kom ik veel van deze mensen tegen. Mensen die het niet primair gaat om het bereiken van een bepaalde positie, maar die gewoon hun werk goed willen doen. Mijn ervaring is dat je dan echt niet stil bhjfc staan. In mijn geval gaat het zelfs een beetje erg snel met het maken van promotie."

Mens & Baan is een serie over de mensen achter Baan Company N.V. Persoonlijke ontwikkeling, carrière, collega’s en ondernemerschap staan in deze artikelen centraal.

Indien u een HBO- of WO-opleiding hebt gevolgd en/of ruime werkervaring hebt in het bedrijfsleven, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met Martha van Lagen.

Baan Company N.V., Postbus 250,6710 BGEde,teL[o3i8]69i738.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

“Ik wil werk doen waar ik lol in heb.”

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken