Bekijk het origineel

Intrede ds. De Haan in Broeksterwoude

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Intrede ds. De Haan in Broeksterwoude

2 minuten leestijd

BROEKSTERWOUDE - Ds. H. H. de Haan heeft vrijdagavond intrede gedaan in de christelijke gereformeerde Andreaskerk te Broeksterwoude. De bevestiger, ds. H. R. H. A. de Boer, had als tekst gekozen Zacharia 4:6-10, waar de Heere spreekt tot Zerubbabel: „Net door kracht noch door geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden, zegt de Heere der heirscharen”.

Daar ging het om de bouw van de tempel, aldus de bevestiger. „Nu gaat het om het werk in de gemeente des Heeren, hier en overal. Ook een dienstknecht nu kan en mag het verwachten van de Geest des Heeren en niet van eigen kracht”.

Ds. De Haan deed hierna intrede met de woorden uit Psalm 32 vers 8b: „Ik zal raad geven. Mijn oog zal op u zijn”. „Ook een dienaar van de Heere bepaalt niet zelf wat hij wil of waar hij naartoe gaat”, aldus de nieuwe predikant. „De Heere stuurt Zijn dienstknechten waarheen Hij wil”. De predikant wenste de gemeente toe de raad des Heeren te vragen om in Zijn gunst te mogen delen.

Namens de classis voerde de consulent ds. P. Roos het woord. De voorzitter van de kerkenraad sprak van het wonder dat de Heere naar de gemeente wilde omzien, ook in het zenden van een predikant.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Intrede ds. De Haan in Broeksterwoude

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken