Bekijk het origineel

Automobilist scheurt door Voorburg: drie gewonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Automobilist scheurt door Voorburg: drie gewonden

2 minuten leestijd

VOORBURG (ANP) - Een 33-jarige Hagenaar heeft gisterochtend tijdens een dollemansrit door Voorburg een bromfietser zeer ernstig verwond en een 60-jarige fietser licht verwond. De Hagenaar raakte uiteindelijk zelf ook zwaargewond. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld.

De automobilist scheurde door de straten van Voorburg, waar voetgangers, (brom)fietsers en automobilisten ternauwernood konden voorkomen dat zij door hem werden geschept. De man raakte met zijn voertuig auto’s, elektriciteitskasten en andere objecten. Over de omvang van de schade is nog niets bekend.

Op de hoek van de Mgr. Van Steelaan en de A. van der Leeuwkade reed de man met hoge snelheid een andere auto aan. De passagier van deze auto alarmeerde de politie.

Vervolgens reed de Hagenaar op de Van der Leeuwkade een 60-jarige fietser aan. Deze man raakte lichtgewond. Even verderop schepte hij een bromfietser. Het slachtoffer werd over een hek in de berm geslingerd en raakte ernstig gewond. Hij werd met een traumahelikopter overgebracht naar het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag.

Het motorblok van de bromfiets werd honderden meters meegesleept door de auto van de Hagenaar. Andere bromfietsonderdelen lagen her en der verspreid. Uiteindelijk raakte de man de macht over het stuur kwijt. Zijn voertuig schoot een ongeveer acht meter brede sloot in en kwam bijna aan de overkant tot stilstand. De Hagenaar moest eveneens met de traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Automobilist scheurt door Voorburg: drie gewonden

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken