Bekijk het origineel

KLM neemt belang in Noorse Braathens Safe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

KLM neemt belang in Noorse Braathens Safe

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De KLM neemt de Noorse luchtvaartmaatschappij Braatfaens Safe op in de KLM-familie. De Nederiandse maatschappij gaat intensief samenwerlien met Braathens en neemt tevens een belang van 30 procent in de Noorse onderneming. Dat hebben de twee ondernemingen vanmorgen bekendgemaakt

Braathens is de belangrijkste regiona- Ie luchtvaartmaatschappij van Noorwe- . gen, die tevens acht internationale be- stemmingen aandoet. De KLM be- schouwt de toetreding van Braathens tot haar netwerk als „een belangrijke verbetering van de Europese marktposi- tie”. Bovendien spreekt de ondeme- ming van „een stevige stap” in de uit- bouw van haar wereldwijde routenet.

Braathens gaat haar diensten in hoge mate afstemmen op die van de KLM zelf, van KLM-dochter Air UK en van KLM-partner Northwest Airlines. KLM wil in de toekomst de diensten tussen Schiphol en bestemmingen in Noorwe- gen uitbreiden. De samenwerking om- vat tevens gezamenlijke marketing en verkoop, technisch onderhoud en in- koop, evenals de spaarprogramma’s voor passagiers.

KLM betaalt ongeveer ƒ 200 miljoenvoor het pakket aandelen, dat de lucht- vaartmaatschappij overneemt van Braathens Rederi. Het exacte bedrag is afhankelijk van de afronding van de be- sprekingen, die nog vier tot acht weken in beslag zullen nemen.

Braathens Safe vliegt momenteel met 27 vliegtuigen van het type Boeing ’ ® maatschappij heeft bovendien negen Boeings 737-700 in bestelling en de bestelde vliegtuigen worden afgeleverd tussen 1998 en 2001. Met deze machines onderhoudt Braathens een routenet met veertien binnenlandse en acht intemationale bestemmingen. De laatste zijn gelegen in landen als Denemarken, Italië, Rusland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden. De omzet van Braathens bedroeg in de eerste zes maanden van dit jaar ƒ 728 miljoen, waaruit een nettowinst na belastingen van ƒ 46 miljoen resteerde. Het eigen vermogen bedroeg eind vorig jaar 33 procent van het balanstotaal. Braathens heeft 3500 personeelsleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

KLM neemt belang in Noorse Braathens Safe

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken