Bekijk het origineel

Elf doden bij gevechten in Sri Lanka

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Elf doden bij gevechten in Sri Lanka

2 minuten leestijd

COLOMBO (AP) - Bij gevechten tussen Srilankaanse regeringstroepen en Tamil-rebellen zijn zaterdag zeker elf doden gevallen, aldus het leger.

In een gevecht in Uyilankulam, een dorp in het noordwestelijke district Mannar, kwamen vier soldaten en vier Tamil-strijders om. Ook raakten vier militairen en elf rebellen gewond. Bij een ander incident in Mannar hebben regeringssoldaten twee rebellen gedood. Op het schiereiland Jaffna doodden leden van de regeringstroepen een Tamil die op het punt stond een handgranaat te laten afgaan, zei een legerwoordvoerder.

Tamil-rebellen hadden de Srilankaanse luchtmacht ervan beschuldigd vrijdag een katholieke kerk in het noorden van het land te hebben gebombar deerd en daarbij negen vluchtelingen, onder wie een vierjarig jongetje, te hebben gedood. Een legerwoordvoerder zei niets van een aanval op een kerk te weten. Hij zei dat vliegtuigen op weg waren gestuurd met de opdracht stellingen van de rebellen te bombarderen.

Volgens de rebellen raakten ook vijftien mensen in de kerk in Vavunikulam gewond. In de kerk verbleven burgers die op de vlucht waren geslagen voor recente gevechten. Het leger zette drie maanden geleden een offensief in om een belangrijke snelweg in het noorden te veroveren. Het leger is er tot nu toe in geslaagd een kwart van de weg in handen te krijgen.

In juni 1995 werden zeker 125 Tamil-burgers gedood toen een gevechtsvliegtuig een kerk op Jaffna bombardeerde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Elf doden bij gevechten in Sri Lanka

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken