Bekijk het origineel

Barensnood

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Barensnood

2 minuten leestijd

„Want wij weten, dat het ganse schepsel te zamen zucht, en te zamen als in barensnood is tot nu toe”.

Rom. 8:22

Hier schrijft de apostel het zielloze schepsel een zuchten toe, en een medearbeiden in pijn. Daarmee brengt hij nog meer tot uitdrukking de grote begeerte van het schepsel om verlost te voorden, evenals een vrouw die in barensnood is, verlangt naar de verlossing.

Dit zuchten en steunen van het schepsel moeten wij niet ongemerkt laten voorbijgaan, want God klaagt in Zijn Woord over de schepselen, over de zonden van de mensen en de schepselen tegen God. In Jesaja klaagt de Heere over de mens tegen Zijn schepselen: „Hoort, gij hemelen, en neemt ter ore, gij aarde, want de Heere spreekt: Ik heb kinderen groot gemaakt, maar zij hebben tegen Mij overtreden”. Vervolgens wordt het schepsel soms ook ingevoerd als klagend tot God over de mens. Want het eerste bloed dat de aarde in haar boezem ontving, van Abel, gaf een roepend geluid tot God om wraak, en de Heere heeft het verhoord.

En nu, na zo veel eeuwen, is op de aarde veel bloed vergoten van de heiligen die door de goddelozen zijn omgebracht. Hierover zucht de aarde, en ook over het groot getal van goddeloze mensen die heden ten dage de zonden indrinken als water.

Maar wat betreft de kinderen Gods, zij zuchten over de zonden die in hen zijn en roepen tot de Heere met de apostel: „Ik, ellendig mens, wie zal mij verlossen uit het lichaam des doods?” Dit zou onze gedurige klacht moeten zijn. De Heere mocht die in ons werken om Zijns Zoons Christus wil.

Willem Couper, pred. te Perth.

(Drie hemelsche tractaten, 1613)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Barensnood

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken