Bekijk het origineel

Containerpyromaan in Roosendaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Containerpyromaan in Roosendaal

1 minuut leestijd

ROOSENDAAL (ANP) - Een slagerij in het winkelcentrum Tolbei in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag voor een deel uitgebrand, nadat het vuur was overgeslagen van een brandende huisvuilcontainer achter de winkel. De brandweer vermoedt dat de container was aangestoken.

Een woordvoerder Van de brandweer in Roosendaal denkt dat een pyromaan actief is., De afgelopen twee maanden zijn er ongeveer twintig containerbrandjes geweest in de Brabantse gemeente. De containers staan meestal achter de winkels. Het is volgens de woordvoerder de eerste keer dat het vuur oversloeg naar een gebouw.

De politie in Roosendaal heeft nog geen idee of het om één dader gaat, of om verschillende mensen die mogelijk op een idee worden gebracht door lokale publiciteit. De politie waarschuwt dat winkeliers de containers binnen moeten zetten. Enkele jaren geleden deed zij dat ook toen na brandstichting in een vuilcontainer het vuur eveneens oversloeg naar winkels.

De brand ontstond rond twee uur ‘s nachts. De brandweer schat dat de schade aan de winkel en aan de omliggende winkels, die rookschade hebben opgelopen, ongeveer een miljoen gulden bedraagt. Er vielen geen gewonden en er kwamen geen schadelijke stoffen vrij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Containerpyromaan in Roosendaal

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken