Bekijk het origineel

Kring legt geschiedenis Gouda vast

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kring legt geschiedenis Gouda vast

2 minuten leestijd

GOUDA - De oudheidkundige kring “Die Goude” in Gouda wil een project opzetten om te komen tot een intrale gescfaiedschryving voor de stad. Het wordt een vervolg op de geschiedenis van Gouda die Lange van Wqngaarden schrerf en die in 1817 gereedkwam. Het project zal zo’n 340.000 gulden kosten.

Een en ander blijkt uit een subsidieaanvraag die “Die Goude” bij de gemeente heeft ingediend. “Die Goude” wil voor het boek specialisten aantrekken die elk een hoofdstuk voor hun rekening nem’en. Het onderzoek en de uitwerking nemen vier jaar in beslag.

De uitgave wordt een geactualiseerde stadsgeschiedenis van zo’n 650 pagina’s.

Met het activiteiten- en onderzoeksbudget is een bedrag van 60.000 gulden gemoeid. Dit geld wil “Die Goude” zelf bijeenbrengen.

Voor de begeleiding van het project wordt een projectleider aangetrokken. Deze zal op basis van 24 uur per week 70.000 gulden op jaarbasis kosten. Dat komt neer op een kostenpost van in totaal 280.000 gulden. “Die Goude” vraagt of de gemeente Gouda deze projectleider in dienst kan nemen als medewerker van het Streekarchief Hollands Midden.

De gemeente heeft op dit moment geen personele en financiële capaciteit om het verzoek geheel of gedeeltelijk te honoreren.

Wel is de gemeente Gouda bereid 50.000 gulden bij te dragen uit het budget voor monumentenzorg en cultuur en toerisme. Ook zegt het college bereid te zijn een banenpoolplek beschikbaar te stellen.

De verantwoordelijke commissie zal volgende week woensdag haar oordeel over het voorstel geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Kring legt geschiedenis Gouda vast

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken