Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Verdiepte hsl

ALKEMADE - De gemeente Alkemade wil dat de hogesnelheidslijn in delen van de gemeente half verdiept wordt aangelegd. Het gaat om het gedeelte tussen Oude Wetering en Roelofarendsveen. Als de trein op een hoog viaduct de dorpskernen passeert, zal dit een „sociaal isolement” tot gevolg hebben, vreest het gemeentebestuur.

Taxiroof

DEN HAAG - Een 34-jarige taxichauffeur uit Den Haag is gistermorgen vroeg onder bedreiging van een nog onbekend voorwerp bestolen van zijn taxi. Op de Paul Krugerlaan bedreigden twee passagiers de chauffeur, die daarop uitstapte.

Vechtpartij

DEVENTER - Onenigheid tussen leden van een vriendengroep en een familie aan de Dommelstraat in Deventer over een parkeerplaats heeft geleid tot een massale vechtpartij waarbij vijf lichtgewonden vielen. De politie hield 14 mensen aan.

Brand

GOUDA - Een vierjarig meisje uit Gouda is gistermiddag met ernstige brandwonden naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam gebracht. Een vriendje was in de buurt met een aansteker aan het spelen. Een buurman zag dat het shirt van het meisje vlam vatte, rende erop af en rolde het kind door het gras om de vlammen te doven. Daarna zette hij haar onder de douche in afwachting van een ambulance. Haar toestand was gisteravond stabiel.

Wraakactie

HOOGEVEEN - Een 21-jarige Hoogevener heeft bekend dat hij in de nacht van 21 op 22 juli uit wraak brand heeft gesticht in een bedrijf aan de A. G. Beilstraat in Hoogeveen, omdat hij door de directie onterecht zou zijn ontslagen.

Aanranding

LEIDEN - De politie van Leiden is op zoek naar een ongeveer 16-jarige jongen die verantwoordelijk zou zijn voor zeker drie gevallen van aanranding. Zaterdag werd een 32-jarige Utrechtse vrouw aangerand op de Heivlinder; tien minuten later overkwam een 13-jarig meisje hetzelfde op het Stadspolderpad. Gistermorgen meldde zich een 32jarige vrouw die eveneens aangerand was op het Stadspolderpad.

Parkeerproblemen

VEENENDAAL - Het college van Veenendaal gaat niet in op een verzoek van bewoners om meer parkeerplaatsen aan de Baardgras. Volgens het college is er per woning genoeg parkeerruimte beschikbaar. De bewoners moeten meer hun eigen garage gebruiken, vindt het college.

Viaduct

WAARDENBURG - De Nederlandse Spoorwegen zijn gisteren begonnen met het versterken van het spoorviaduct over de Steenweg in Waardenburg. De brug moet verstevigd worden omdat steeds zwaardere treinen passeren.

Handhaving

WADDINXVEEN - Het college van Waddinxveen heeft besloten een stringenter handhavingsbeleid te voeren. Handhaving van voorschriften voor brandpreventie heeft de hoogste prioriteit. Het college heeft een speciale notitie opgesteld om de touwtjes strakker aan te trekken.

Stadswachten

WOERDEN - Burgemeester drs. H. A. van Zwieten van Woerden sluit niet uit dat er op 1 oktober stadswachten in Woerden zijn aangesteld. Hij zei dat gisteravond in de commissie algemeen bestuur.

Verkeer

ZALTBOMMEL - Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in de Bommelerwaard is het afgelopen jaar fors gestegen. Ten opzichte van 1995 is het cijfer vorig jaar zelfs meer dan verdrievoudigd. In 1996 kwamen zeven mensen in de Bommelerwaard om het leven.

Pyromaan

ZWOLLE - De politie heeft een 35-jarige pyromaan uit Zwolle aangehouden. Hij heeft bekend ruim een jaar lang in voornamelijk vuilniscontainers brand te hebben gesticht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken