Bekijk het origineel

Steeds meer fastfoodzaken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Steeds meer fastfoodzaken

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - Het aantal fastfoodrestaurants is tussen 1 juli 1996 en 1 juli 1997 met 20 procent toegenomen en het aantal lunchrooms met 6 procent. De stijging van het aantal snackbars was slechts 0,1 procent en het aantal shoarmazaken bleef gelijk. De afgelopen jaren groeiden beide typen horecazaken nog gestaag.

Het Bedrijfschap Horeca en Catering schrijft die ontwikkelingen vooral toe aan de verandering in de Winkelsluitingstijdenwet. Fastfoodbedrijven en lunchrooms, die vaak in of bij een winkelcentrum zijn gevestigd, pikken een graantje mee van de lagere openingstijden en de koopzondagen.

De spijsverstrekkende bedrijveè zagen hun omzet in de eerste helft van dit jaar met 4,9 procent toenemen. Dat was meer dan ze in de afgelopen jaren gewend waren.Het aantal horeca- en cateringbedrijven ging tussen medio r996 en medio dit jaar omhoog met 1,2 procent tot 44.302. Sterke groeiers waren de wegrestaurants en partycateringbedrijven

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Steeds meer fastfoodzaken

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken