Bekijk het origineel

Bekijk het origineel
Steeds meer fastfoodzaken
ZOETERMEER (ANP) - Het aantal fastfoodrestaurants is tussen 1 juli 1996 en 1 juli 1997 met 20 procent toegenomen en het aantal lunchrooms met 6 procent. De stijging van het aantal snackbars was slechts 0,1 procent en het aantal shoarmazaken bleef gelijk. De afgelopen jaren groeiden beide typen horecazaken nog gestaag.
Het Bedrijfschap Horeca en Catering schrijft die ontwikkelingen vooral toe aan de verandering in de Winkelsluitingstijdenwet. Fastfoodbedrijven en lunchrooms, die vaak in of bij een winkelcentrum zijn gevestigd, pikken een graantje mee van de lagere openingstijden en de koopzondagen.
De spijsverstrekkende bedrijveè zagen hun omzet in de eerste helft van dit jaar met 4,9 procent toenemen. Dat was meer dan ze in de afgelopen jaren gewend waren.Het aantal horeca- en cateringbedrijven ging tussen medio r996 en medio dit jaar omhoog met 1,2 procent tot 44.302. Sterke groeiers waren de wegrestaurants en partycateringbedrijven
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997
Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997
Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's