Bekijk het origineel

Vaticaan komt niet met nieuw Mariadogma

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vaticaan komt niet met nieuw Mariadogma

1 minuut leestijd

VATICAANSTAD (CIC) - Paus Johannes Paulus II zal geen nieuw Mariadogma afkondigen. Dit heeft zijn woordvoerder, Joaquin Navarro Valls, gisteren gezegd in reactie op een artikel in het Amerikaanse weekblad Newsweek.

Wereldwijd worden er handtekeningen verzameld onder een verzoekschrift aan de paus om de leer over Maria als „medeverlosseres van de mensheid” tot dogma te verklaren. De actie is op touw gezet door de internationale beweging Vox Populi Mariae Mediatrici, de “Stem van het volk voor Maria Mede verlosseres”.

De internationale theologencommissie, de adviesraad van de paus inzake theologische vraagstukken, heeft eerder dit jaar negatief over het verzoek geadviseerd. De Osservatore Romano, het dagblad van het Vaticaan, heeft dat ad vies al op 4 juni bekendgemaakt, aldus de pauselijke woordvoerder. De Osservatore maakt geen melding van zaken waarmee de paus het niet eens is.

De commissie had onder meer op de oecumenische implicaties gewezen. Verder is er geen reden om de leer die het Tweede Vaticaans Concilie over Maria heeft vastgesteld, te veranderen. De RK-Kerk kent vier dogma’s over Maria: moeder van God, haar onbevlekte ontvangenis, haar eeuwige maagdelijkheid en haar tenhemelopneming.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Vaticaan komt niet met nieuw Mariadogma

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken