Bekijk het origineel

Ds. Visser gaat zelf heroïne verstrekken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. Visser gaat zelf heroïne verstrekken

Pauluskerk wil niet wachten op overheid

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse Pauluskerk begint nog dit najaar met een eigen experiment met vrije heroїneverstrekking. Ds. Hans Visser is niet van plan nog langer te wachten op het experiment van de overheid, zo maakte hij vanmorgen bekend.

De kerk begint met tien verslaafden uit de zeer kwetsbare groep. Dri e artsen uit Rotterdam en enkele maatschappelijk werkers zullen het experiment begeleiden. De heroïne wordt op de zwarte markt gekocht. Enkele dealers zijn bereid die tegen kostprijs te leveren.

„We hebben nu lang genoeg gewacht”, zei ds. Visser vanmorgen. Het voorstel van de minister ziet er volgens hem weliswaar goed uit, maar de kans is groot dat enkele politieke partijen dwars zullen gaan liggen. Hij maakt zich er overigens wel zorgen over dat het landelijke experiment na een aantal j aren weer wordt afgeblazen, dan hebben de deelnemers opnieuw niets.

Verboden

Domi nee Visser is er niet bang voor dat zijn experiment onmiddellijk zal worden verboden. „Ik ben wel vaker met iets begonnen wat niet mag, terwijl t anderen het na enige tijd overnamen. Kijk maar naar de gebruikersruimte”.’ Informeel heeft hij de afgelopen dagen gesproken met diverse betrokkenen uit bijvoorbeeld gemeentelijke diensten. „Als ik het vraag, wordt het verboden. En ik zal ook wel weer een babbeltje met de hoofdofficier van justitie moeten hebben”.

De artsen en hulpverleners halen de eerste tien deelnemers uit het bestand van bezoekers van de Pauluskerk. De domi nee heeft inmiddels alle gasten op de hoogte gesteld; de vaste bezoekers krijgen bovendien een brief waarin het geheel wordt toegelicht. Visser hoopt zo voldoende uitgelegd te hebben waarom de een wel en de ander niet mee mag doen. „ Jk heb ook tegen ze gezegd: Joh, jij zit in een methadonprogramma, jij krijgt nog wat voor elkaar, jij bent weerbaar, jij kan jezelf wel redden en hij niet. Maar wij moeten inderdaad ook weer mensen teleurstellen”. Het experiment van de Pauluskerk kan wel iets groter worden, maar niet veel. „Grote aantallen moet de overheid doen. Nu ben ik verzekerd van de haalbaarheid”. Eigenlijk hoopt de dominee dat zijn experiment overgenomen wordt door de overheid. „Er zal wel weer discussie ontstaan, maar dan gebeurt er tenminste wat”..

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Ds. Visser gaat zelf heroïne verstrekken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken