Bekijk het origineel

Misbruik groot aantal Filipino’s door Australiërs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Misbruik groot aantal Filipino’s door Australiërs

2 minuten leestijd

BRISBANE (AFP) - Een groep van ongeveer 300 zakenlieden heeft mogelijk 45.000 zedenslachtoffers gemaakt in de Australische deelstaat Queensland. Vliegtuigen vol Filipijnse jongeren zouden zijn aangevoerd en geleverd aan de bende, die hen seksueel heeft misbruikt, zo wordt vermeld in een gisteren gepubliceerd officieel rapport van de Commissie voor Jeugdzaken van Queensland.

Het rapport beschuldigt de autoriteiten ervan het misbruik van kinderen nier te hebben aangepakt en niet te hebben gereageerd op beschuldigingen dat de daders van zedendelicten door de politie in bescherming worden genomen.

Het rapport verschijnt op een moment dat de ongerustheid onder de bevolking over seksueel misbruik van kinderen in Australië toeneemt. Eerder verscheen een rapport van een koninklijke commissie waarin werd gesteld dat, als gevolg van de incompetentie van de politie en onverschilligheid van de autoriteiten in de buurstaat New South Wales, talloze van dergelijke misdaden tientallen jaren voor het publiek verborgen zijn gebleven.

De auteur van het rapport in Queensland, Alford, verklaarde dat de Filipijnse jongens werden overgebracht naar Australische toeristencentra voor het plezier van zakenlieden. „Het schijnt dat er een netwerk bestond van rijke pedofiele zakenlieden, dat vliegtuigen vol met jongetjes liet overkomen”, zei hij gisteren tegen het radiostation ABC.

Het rapport van Alford, waaraan acht maanden is gewerkt, is inmiddels overhandigd aan het deelstaatparlement.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Misbruik groot aantal Filipino’s door Australiërs

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken