Bekijk het origineel

BP bereid tot schikking met Greenpeace

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

BP bereid tot schikking met Greenpeace

1 minuut leestijd

LONDEN (DPA/AFP) - Het Britse energieconcern BP is bereid af te zien van een rechtszaak om schadevergoeding te eisen van de milieuorganisatie Greenpeace. In ruil daarvoor moet Greenpeace afzien van verdere acties „met illegale methoden” tegen werkzaamheden van BP bij de Shetland-eilanden, zo zei een BP-woordvoerder gisteravond.

Maandag diende BP bij de rechter in Edinburgh een eis in tot een schadevergoeding van 1,4 miljoen pond (4,6 miljoen gulden) omdat activisten van de miUeuorganisatie het olieplatform Stenna Dee acht dagen bezet hadden gehouden. De rechter verbood de milieuorganisatie gisteren iedere verdere verstoring van het werk van BP. Bovendien bevroor hij de tegoeden van de organisatie in Groot-Brittannië.

Met de bezettingsactie bij de Shetland-eilanden ten noorden van Schotland protesteerde Greenpeace tegen de plannen meer olievelden in zee te ontsluiten. Dergelijke fossiele brandstoffen zijn schadelijk voor het milieu, aldus de activisten. Zij beëindigden hun bezetting zondag na ingrijpen van de politie.

Volgens Chris Rose van Greenpeace UK, probeert BP zijn financiële kracht te gebruiken om milieubescherming tegen te gaan. „BP maakt in 48 uur meer winst dan Greenpeace in een jaar binnenhaalt”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

BP bereid tot schikking met Greenpeace

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken