Bekijk het origineel

Nunspeet wil niet boeten voor fout

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nunspeet wil niet boeten voor fout

2 minuten leestijd

NUNSPEET - De gemeente Nunspeet wil niet boeten voor verkeerde voorlichting door een receptioniste.

Het gemeentebestuur gaat bij de Raad van State in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Zutphen om alsnog bij te dragen in de vervoerskosten die twee kinderen uit Hulshorst tussen 1993 en 1995 maakten.

Mevrouw Dirksen vroeg de gemeente in september 1995 om een tegemoetkoming in de vervoerskosten van haar twee kinderen naar de Montessorischool in Nunspeet. Zij wilde niet alleen geld zien voor 1995, maar ook voor de kilometers in 1993/1994 en 1994/1995.

Het college neemt de kwestie hoog op, omdat het vergoeden van onkosten met terugwerkende kracht een kwalijk precedent schept. Gemeentesecretaris mr. G. A. Biersteker maakte dat gisteren bekend.

De gemeente besloot alleen de kilometers vanaf het seizoen 1995/1996 te vergoeden. Mevrouw Dirksen vocht de besluitvorming aan, omdat zij in 1993 verkeerd werd voorgelicht door de receptioniste. Die vertelde destijds aan de balie dat zij niet in aanmerking kwam voor vergoeding.

Volgens de gemeente had de vrouw echter moeten vragen bij welke afdeling ze voor haar verzoek moest zijn. „Dit is een principiële kwestie”, aldus Biersteker. „Het mag niet zo zijn dat iedereen aan wie ooit aan de balie en niet op de betrokken afdeling onjuiste informatie is verstrekt, later verhaal haalt met terugwerkende kracht”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Nunspeet wil niet boeten voor fout

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken