Bekijk het origineel

’Waakhond’ bepleit voor biotechnologie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

’Waakhond’ bepleit voor biotechnologie

1 minuut leestijd

BRUSSEL - De Europese biotechnologie moet een onafhankelijk instituut creëren dat een gedragscode opstelt voor de sector. Dat heeft de Britse onderzoeker Ray Spier van de universiteit van Surrey voorgesteld tijdens het congres van de Europese Federatie voor Biotechnologie (EFB) in Boedapest.

De EFB heeft een onderzoek laten uitvoeren naar het vertrouwen in de biotechnologische industrie. Daaruit blijkt dat van de 16.000 ondervraagde Europeanen 74 procent meent dat genetisch gemanipuleerde producten als zodanig via etikettering of anderszins aangeduid moeten worden. Slechts 28 procent denkt dat de sector zelf in staat is een gedragscode op te stellen. Veel ondervraagden refereerden aan het monster van Frankenstein naar aanleiding van het klonen van het schaap Dolly in Schotland.

Het voorstel van Spier voor een onafhankelijke waakhond voor de sector stuitte op bezwaren van diegenen die eerst een duidelijke definitie willen van wat verstaan moet worden onder biotechnologie. „Als zo’n onafhankelijk instituut een biotechnoloog verbiedt iets te doen, vrat precies mag hij dan niet meer doen? Bij een arts of bij een advocaat ligt dat duidelijker”, aldus de Deense professor Claus Emborg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

’Waakhond’ bepleit voor biotechnologie

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken