Bekijk het origineel

Politie laat stem afperser Nestlé horen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie laat stem afperser Nestlé horen

2 minuten leestijd

FRANKFURT (AP) - In haar jacht op de afperser van de mosterd- en mayonaisefabrikant Thomy doet de Duitse politie een beroep op de medewerking van het publiek.

Zij liet gisteren een bandopname met de stem van de vermoedelijke afperser horen en riep iriensen op zich te melden indien zij menen de stem te herkennen. Thomy’s ‘moeder’ Nestle benadrukte haar onverminderde bereidheid om langs de „hem bekende weg” met hem in contact te treden.

De pohtie besloot de geluidsband via een landelijk telefoonnummer openbaar te maken nadat in de pers was uitgelekt dat zij over een opname van de stem van de afperser beschikt. Bij het onderzoek naar de ontvoerders van de tabaksmiljonair Jan Philipp Reemtsma had de openbaarmaking van een band met de stemmen van de daders geleid tot de besHssende tip.

De politie zei ook dat de beloning voor tips die leiden tot de aanhouding van de dader, van particuhere zijde is verdubbeld tot 1 miljoen mark. De politie wilde niet zeggen door wie het geld is uitgeloofd.

De afperser heeft gedreigd vergiftigde Thomy- en Nestlé-producten in 55 supermarkten neer te leggen. Onderzoek van de politie heeft tot dusver geen vergiftigde producten aan het hcht gebracht. De politie vermoedt met dezelfde man van doen te hebben als die in april met dodelijke doses blauwzuur vergiftigde tubes mosterd en mayonaise in de schappen legde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Politie laat stem afperser Nestlé horen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken