Bekijk het origineel

Onderzoek EC naar gesjoemel bij bewaking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Onderzoek EC naar gesjoemel bij bewaking

Brussel neemt beschuldigingen serieus

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar mogelijk geknoei bij het miljoenencontract voor de bewaking van de Europese instellingen in Brussel. Een woordvoerder zei gisteren dat het dagelijks bestuur van de Europese Unie de beschuldigingen in het dagblad De Morgen „zeer ernstig neemt”.

Zowel het betrokken Belgische beveiligingsbedrijf. Groep 4 Securitas, als de Europese Commissie bevestigt dat in het verleden sprake is geweest van „onregelmatigheden”.

„Maar die zijn snel gecorrigeerd en interne inspecties hebben tot op heden geen fraude of corruptie aan het licht gebracht”, aldus woordvoerder Joao Vale de Almeida van de Commissie. De Morgen meldde maandag dat er in 1992 gesjoemeld is bij de aanbesteding van het bewakingscontract, waarmee jaarlijks zo’n 33 miljoen gulden is gemoeid.

Groep 4 Securitas zou voorkennis hebben gehad van de offertes van de concurrenten. Het bedrijf kon zijn aanbod op het laatste moment bijstellen en ten slotte de vette opdracht; die van november 1992 tot en met oktober van dit jaar loopt, in de wacht slepen.

Weggepromoveerd

De woordvoerder bevestigde dat een ambtenaar -volgens De Morgen een spilfiguur in het gesjoemel- in 1995 is weggepromoveerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Onderzoek EC naar gesjoemel bij bewaking

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken