Bekijk het origineel

Vrachtwagens zorgen voor ravage op wegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vrachtwagens zorgen voor ravage op wegen

Gewonde en flinke file na ongevallen

2 minuten leestijd

VELDHOVEN/KRUININGEN/ BAARN - Een drietal ongevallen, waarbij in totaal vier vrachtauto’s betrokken waren, heeft gisteren op de Nederlandse wegen voor ravage en een flinke file gezorgd. Alleen één bestuurder van een personenauto raakte gewond.

In Veldhoven kantelde gistermiddag een met vaten chemisch afval geladen vrachtwagen met oplegger op het talud van de A67 Eindhoven-Antwerpen. De 29-jarige chauffeur uit Terneuzen kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde aan het einde van een flauwe bocht. De politie heeft nog geen idee van de oorzaak.

Politie en brandweer zetten uit voorzorg een deel van industrieterrein de Run in Veldhoven af Het opruimen van de vaten nam geruime tijd in beslag omdat men niet wist was wat erin zat.

Een vrachtwagen met een container vol oud glas is gistermiddag op de N289 ter hoogte van Kruiningen gekanteld. Daarbij raakte de weg bezaaid met 10.000 kilo glasscherven. Het opruimen nam enkele uren in beslag.

Volgens de politie kwam de 25-jarige chauffeur uit Sint Willebrord met zijn vrachtwagen op een recht stuk weg in de rechterberm terecht. Bij zijn poging terug te komen op de weg, stu.urde hij te ver door, waarbij de aanhanger met de container kantelde. Het ongeval gebeurde op de oude rijksweg tussen Kruiningen en het veer naar Perkpolder.

Bij een ongeval gistermiddag op de Al op het knooppunt Eemnes tussen twee vrachtwagens en een personenauto is een persoon gewond geraakt. Volgens de politie botste door nog onbekende oorzaak een vrachtwagenchauffeur met zijn voertuig op dat van een voor hem rijdende collega, een personenauto botste achter op de tweede vrachtwagen. De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht overgebracht.

De hoofdrijbaan van de Al is ruim twee uur afgesloten geweest. De cabine van de tweede vrachtwagen zat in elkaar en moest worden weggetakeld. Omstreeks half zes, het tijdstip dat de weg weer werd vrijgegeven, stond er een file van ongeveer 15 kilometer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Vrachtwagens zorgen voor ravage op wegen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken