Bekijk het origineel

Koopkrachtverbetering mogelijk voor iedereen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Koopkrachtverbetering mogelijk voor iedereen

Kabinet vordert snel met begroting

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Het kabinet maakt goede vorderingen bij de besprekingen over de begroting voor volgend jaar. De meevaller van zo’n 3,75 miljard gulden maakt het mogelijk aan de dringendste wensen van de bewindslieden tegemoet te komen. Koopkrachtverbetering voor iedereen ligt in het verschiet.

Dat bleek uit verschillende opmerkingen van de bewindslieden na afloop van een vergadering van de zogenaamde zeshoek van het kabinet. De zeshoek bestaat uit de premier en de ministers van financiën, economische zaken, sociale zaken, volksgezondheid en binnenlandse zaken. Eind augustus moeten de besprekingen zijn afgerond en dat zal volgens de Rijksvoorlichtingsdienst gemakkelijk lukken.

Over uiterlijk elf dagen moeten de begrotingsstukken van het kabinet naar de Raad van State. Die heeft dan enkele weken om advies uit te brengen, zodat op Prinsjesdag niet alleen de stukken van het kabinet beschikbaar zijn, maar ook het commentaar van de raad daarop. Staatssecretaris Vermeend verwacht dat het kabinet nog deze week de begroting voor volgend jaar definitief zal vaststellen. Minister Melkert van sociale zaken is voorzichtiger. Hij sprak gisteren over tien dagen.

De ministers hebben de belastingmeevaller voor volgend jaar vastgesteld op 3,75 miljard gulden. Dat is precies tussen de 3,5 en 4 miljard gulden in, de bedragen waarover premier Kok afgelopen vrijdag sprak.

Door de meevaller is er ruimte om aan de dringende wens van minister Melkert van sociale zaken te voldoen niet alleen de werkenden, maar ook de uitkeringsgerechtigden een koopkrachtverbetering in het vooruitzicht te stellen. Premier Kok maakte zich daar vrijdag ook sterk voor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Koopkrachtverbetering mogelijk voor iedereen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken