Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Vlucht

AMERSFOORT - De politie van Amersfoort heeft gisteravond twee uur lang gezocht naar een man die eerder op die dag een auto had gestolen. Toen agenten hem een stopteken gaven, ging de man er als een haas vandoor. Bij de Pasteurweg reed hij een 15-jarige fietser aan. Ook toen weigerde hij te stoppen. Terwijl de jongen ernstig gewond naar het ziekenhuis werd gebracht, vluchtte de man een bosperceel in. Een zoekactie met hulp van een politiehond en een helikopter van de KLPD leverde geen resultaat op. De man is een bekende van de politie. „Wij zullen hem binnenkort thuis met een bezoek vereren”, aldus een politiewoordvoerder.

Boerenhoek

ARNHEM - De provincie Gelderland gaat onder voorwaarden akkoord met het ontwerp-tracébesluit voor dé Betuwelijn ter hoogte van het Pannerdensch Kanaal bij Bemmel. Het ministerie van verkeer en waterstaat wil onder het kanaal van Boerenhoek naar Babberich alsnog een tunnel aanleggen.

Steekpartij

DEN HAAG - Een 23-jarige Hagenaar heeft zich gisteren bij de politie gemeld omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij op 8 augustus in Scheveningen. De politie heeft hem aangehouden. Vier dagen na het incident bezweek het slachtoffer, een 22-jarige Hagenaar, aan zijn verwondingen. In totaal heeft de politie zes verdachten in deze zaak aangehouden. Drie van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten, omdat ze niet direct betrokken bleken te zijn bij de steekpartij.

Steunpunt

GOUDA - Er komt op initiatief van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg een apart steunpunt voor monumentenzorg in MiddenHolland en de Rijnstreek. Het steunpunt moet negentien gemeenten helpen bij hun archeologische diensten. De gemeente Ter Aar heeft al laten weten geen geld beschikbaar te willen stellen.

Knelpunt

IJSSELMUIDEN - Rijkswaterstaat en de gemeente IJsselmuiden verschillen met elkaar van mening over de aanpak van het kruispunt Zwolseweg/Oosterlandenweg. Rijkswaterstaat geeft de voorkeur aan verkeerslichten, B en W willen het liefst een rotonde aanleggen. Burgemeester M. M. Markusse van IJsselmuiden liet weten dat ondernemers en de Industriële Club voorstander zijn van een rotonde.

Aanvaring

NIEUWKOOP - Bij een aanvaring op de ’ Nieuwkoopse Plassen hebben twee opvarenden ruzie gekregen. Een 61-jarige man uit Bodegraven had met zijn boot de aanvaring veroorzaakt. De motorboot van een 45-jarige man werd hierdoor licht beschadigd. De eigenaar ontstak in grote woede en deelde een aantal klappen uit, waardoor de 61jarige gewond raakte.

Fietspad

OPHEUSDEN - De aanleg van een buitendijks fietspad langs de Rijnbandijk bij Opheusden is van de baan. Zo’n fietspad zou te veel ruimte van de rivier in beslag nemen, aldus het polderdistrict Betu

Overlast

RIDDERKERK - De overiast door jongeren op het Dillenburgplein houdt de gemoederen in de Ridderkerkse wijk Slikkerveer bezig. In een herhaald schrijven aan het college delen de omwonenden mee dat „het leven ondragelijk wordt gemaakt” door de jongeren. „Help ons alstublieft”, is de noodkreet waarmee de brief eindigt.

Hakenkruizen

RIJSSEN - Onbekenden hebben gisteravond de houten toegangsdeuren van het Rijssense gemeentehuis met hakenkruizen bekrast. Een oplettende voorbijganger merkte de racistische symbolen op.

Ongeval

SINT MAARTENSDIJK - In Sint Maartensdijk op Tholen is gisteravond laat een 38-jarige man om het leven gekomen. Volgens de politie reed hij met zijn auto ih een flauwe bocht rechtdoor. Hij kwam tegen een boom tot stilstand en overleed ter plekke.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken