Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Verkiezingen

ALPHEN A/D RIJN - De gemeente Alphen stelt een bedrag van 24.500 gulden beschikbaar voor voorlichting over de verkiezingen die volgend jaar gehouden zullen worden. Voor dit bedrag zal reclame worden gemaakt om burgers op te roepen te gaan stemmen. Er zal een debat tussen de lijsttrekkers worden georganiseerd en nadat de verkiezingen zijn gehouden, wordt er een uitslagenavond gehouden in de raadzaal.

Rekening

BREDERWIEDE - De gemeenterekening van de gemeente Brederwiede over 1996 laat een positief saldo zien van een kwart miljoen. Dat is ruim anderhalve ton meer dan over 1995. Het gemeentebestuur wil het geld bestemmen voor personele invulling van de gemeentelijke organisatie en het restant toevoegen aan de reserve.

Vermist

DEN HAAG - De politie van Den Haag is een zoekactie gestart naar twee vermiste mannen. De partner van een van de mannen heeft beiden als vermist opgegeven nadat ze al een week niet meer thuis waren geweest. Onderzoek wijst uit dat de partner van de meidster voor het laatst is gezien in een café in het Zuiderpark. Hij was toen samen met een ongeveer 30-jarige kennis die in Duitsland woont.

Brand (I)

DIESSEN - Een brand heeft vannacht honderdtwintig biggen en tachtig varkens gedood in een stal in het Brabantse Diessen. De brandweer was er snel bij, maar kon de beesten niet meer redden. Brandweerlieden die afkomstig waren uit de veehouderij mochten niet meeblussen wegens het besmettingsgevaar van varkenspest.

Botulisme

KAMPEN - Door het aanhoudende warme weer is de kans op botulisme nog steeds aanwezig. Hoewel deze vorm van botulisme geen direct gevaar vormt voor mens en dier, worden er echter in de Kamper wijken Cellesbroek en Middenwetering de laatste tijd veel zieke en/of dode eenden aangetroffen die de kenmerken vertonen van botulisme. Het vogel- en egelasiel in Kampen verzoekt de inwoners geen etensresten meer in het oppervlaktewater te gooien, omdat deze een bron voor bacteriën vormen op de bodem van het water. De flora en fauna heeft in deze tijd genoeg voedsel voorhanden. Er hoeft niet te worden bijgevoerd.

Aanhouding

LEIDEN - De politie van Leiden heeft gisteren op de Haarlemmerweg een 17-jarige jongen aangehouden die wordt verdacht van aanrandingen vorige week op de Stadspolderweg. De jongen heeft inmiddels vier aanrandingen bekend. Het politieonderzoek duurt nog voort.

Brand (II)

WAARDENBURG - De brand die dinsdagavond een deel van een kozijnen- en deurenfabriek in het Gelderse Waardenburg in de as legde, heeft volgens de directie een miljoenenschade veroorzaakt. Bij de brand raakten twee werknemers gewond. Een van hen is er ernstig aan toe. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat er iets fout ging bij het oppompen van thinner, een verfverdunningsmiddel.

Oorkonde

IJSSELMUIDEN - Ruim een jaar geleden hebben twee jonge inwoners van IJsselmuiden een toen 3-jarig meisje, Melissa Vos, uit een sloot in de IJsselmuidense wijk Zeegraven gered. De moeder van het meisje heeft deze redding onder de aandacht gebracht van de KNBRD. De bond besloot aan de twee jongens, Germen Aarten (10) en BertJan Trommel (9), een oorkonde toe te kennen. Deze werd gistermiddag in de raadzaal van het gemeentehuis door burgemeester M. M. Markusse in het bijzijn van Posthumus van de KNBRD uitgereikt aan de twee IJsselmuidense helden.

Groei

IJSSELMUIDEN - Het inwonertal van IJsselmuiden is in het eerste halfjaar gestegen met bijna honderd inwoners. De verwachting is dat IJsselmuiden begin volgend jaar 14.500 inwoners telt. IJsselmuiden fuseert mogelijk over een aantal jaren met de de naburige gemeente Kampen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken