Bekijk het origineel

Brits rundvlees in Duitse worstjes

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Brits rundvlees in Duitse worstjes

2 minuten leestijd

BRUSSEL - Er is 116 tim Brits rundvlees in Duitsland veiiiodiL Die parlij is door een Hamburge worsten&brikant tot worsten verwei%t die in heel Duitsland afgezet werden.

De douane in Hamburg heeft vorige week 60 ton Brits rundvlees in beslag genomen. Hoe de 116 ton haar weg naar de Duitse afnemer heeft gevonden is nog niet duidelijk. Er zou ook 440 ton Brits rundvlees naar Midden- en Oost-Europa zijn verkocht. Deze verkopen betekenen volgens Duitse deskundigen in ieder geval dat de Britse controle op het EU-exportverbod van rundvlees op z’n zachtst gezegd niet waterdicht is.

De export van Brits rundvlees werd vorig jaar maart verboden nadat de Britse regering had bekendgemaakt dat er een mogelijk verband bestaat tussen de gekke-koeienziekte (bse) en de dodelijke Creutzfeldt-Jakobziekte bij mensen. Omdat Groot-Brittannië al tien jaar door een bse-epidemie wordt geplaagd werd een exportverbod afgekondigd. Britse voorstellen om dit verbod te versoepelen of op te heffen stuitten tot nu toe op een “njet” van Brussel omdat onvoldoende werd aangetoond dat Londen alles in het werk stelde om de ziekte in te dammen. In de slachthuizen blijken de maatregelen om risicoweefsel te verwijderen niet of onvoldoende te worden uitgevoerd. Dat is volgens de Europese Commissie overigens ook elders in de Europese Unie (EU) het geval.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Brits rundvlees in Duitse worstjes

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken