Bekijk het origineel

Drinkwater met botten van heilige koeien gezuiverd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Drinkwater met botten van heilige koeien gezuiverd

2 minuten leestijd

LONDEN (AP) - Onder veganisten in Noord-Engeland is deze week grote be-Foering ontstaan na de ontdekking dat liim waterleidingbedrijf filters van verkoolde koeientiotten gebruikt om het drinliwater mee te zuiveren.

„Het is onmogelijk voor de consument om zijn drinkwater te kiezen”, verklaarde Steve O’Connor, woordvoerder van de Vegetarische Gemeenschap, die gekant is tegen het gebruik van alle soorten dierenproducten, en waarbij 18.000 Britten zijn aangesloten.

Yorkshire Water PLC heeft laten weten dat het drinkwater aan alle volksgezondheidseisen voldoet en dat het te ver zou gaan om de drinkwatervoorziening aan te passen aan „individuele voedingsbehoeften of individuele religieu ze, ethische of medische behoeften”. Bovendien worden voor de kolenfilters alleen botten van oude, op natuurlijke wijze gestorven koeien uit India gebruikt, omdat alleen de beenderen van deze heilige ‘scharrelkoeien’, die hun hele leven konden gaan en staan waar ze wilden, broos genoeg zijn om tot kolen voor de filters te worden verbrand. Westerse slachtkoeien komen niet in aanmerking, omdat hun botten nog veel te zacht zijn - laat staan dat er gekkekoeienbotten zouden zijn gebruikt, aldus een verklaring van Yorkshire Water.

Het bedrijf verklaarde dat de verkoolde koeienbotteai momenteel worden gebruikt in tien zuiveringsinstallaties en dat ze binnenkort worden geïntroduceerd in zes andere.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Drinkwater met botten van heilige koeien gezuiverd

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken