Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Paviljoen

ALPHEN A/D RIJN - Op het Thorbeckeplein in Alphen mag een horecapaviljoen komen. De raadscommissie control heeft hier gisteravond mee ingestemd. De commissie wuift daarmee alle ingediende bezwaren weg. Het Thorbeckeplein moet met het paviljoen meer sfeer krijgen. Behalve het paviljoen komt er ook een fietspad over het plein.

Ontslag

COEVORDEN - De kantonrechter in Zwolle heeft gisteren bepaald dat de directie van het streekziekenhuis Coevorden/Hardenberg een 51jarige medewerkster van de trombosedienst mag ontslaan. De directie vroeg om ontbinding van het arbeidscontract omdat er tientallen klachten waren over de vrouw, die als ‘prikster’ patiënten zou afsnauwen en ondermaats werk zou leveren. Het ziekenhuis moet aan de vrouw een ontslagvergoeding van 41.000 gulden betalen.

Polen

HOLTEN - Dankzij getuigen bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de parkeerplaats aan de Oranjestraat in Holten heeft de politie twee Polen aan kunnen houden die een plastic zak met wit poeder buiten de auto deponeerden. De twee Polen, 18 en 24 jaar uit Polkowice, zijn in verzekerde bewaring gesteld. Uit onderzoek door het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk is gebleken “dat het gaat om xtc-pillen en cocaïne.

Nepcontroleur

LEERDAM - Een man heeft zich woensdag in Leerdam toegang verschaft tot enkele woonhuizen door zich uit te geven als controleur van de woningbouwvereniging CWL. In een van de woningen waar de man werd binnengelaten, heeft hij alle sloten bekeken en daarvan aantekeningen gemaakt. Omdat woningbouwvereniging CWL niets afweet van de controleur, heeft de pohtie inwoners van Leerdam gewaarschuwd voor de activiteiten van de circa 40-jarige man.

Sirenes

MAASTRICHT - De commissaris van de Koningin in Limburg, mr. B. J. M. baron van Voorst tot Voorst, neemt volgende week het nieuwe waarschuwingssysteem van de Limburgse brandweer in gebruik. Het nieuwe systeem bestaat in Limburg uit 369 sirenes, die voor het merendeel op vrijstaande masten zijn geplaatst. De komende maanden zal worden getest of de sirenes overal goed te horen zijn. Nadat het nieuwe netwerk over een halfjaar voldoende getest is, worden de sirenes voortaan nog maar eenmaal per jaar getest.

Gedupeerd

RIJSSEN - Een Syrisch-orthodoxe familie aan de Berkenlaan in Rijssen is gisteren in de vroege morgen ernstig gedupeerd geraakt door een inbraak. Rond drie uur ‘s nachts maakte de vrouw des huizes voor de jongste telg nog een fles klaar in de magnetron, ’ s Morgens om zeven uur waren magnetron, tv, videorecorder alsook vlees en Hmonade uit de koelkast verdwenen. Bovendien werd een tasje met autosleutels meegenomen, zodat de inbrekers zich ook meester konden maken van de auto van de familie. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Openstelling

ZEDERIK - De avondopenstelling van het Zederikse gemeentehuis wordt, nu de vakantieperiode bijna ten einde is, weer tot het normale niveau teruggebracht. De zomermaandenregeling, waarbij het bureau burgerzaken iedere maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur geopend was in verband met de drukte door aanvragen van paspoorten en dergelijke, is gewijzigd in de reguliere openstelling op iedere tweede en laatste maandagavond van de maand.

Floodlight

ZEVENHUIZEN - Op initiatief van de molenaars van de Molenviergang in de Tweemanspolder in Zevenhuizen zullen de vier molens de avonden van woensdag 24 september tot en met vrijdag 26 september in floodligth worden gezet. Volgens molenaar J. Ottevanger zijn de molens van de Tweemanspolder onmisbaar in het landschap langs de Rotte. Om het molencomplex te behouden is onlangs de Vereniging Molenvrienden Rottemeren opgericht. De vereniging hoopt sponsors en donateurs aan te trekken voor het gewone onderhoud van de molens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken