Bekijk het origineel

Banengroei bij toerisme A’dam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Banengroei bij toerisme A’dam

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Toerisme is voor Amsterdam de belangrijkste motor voor groei van werkgdenheid. De afgelopen vijf jaar groeide het aantal banen in deze sector met 20 procent en tot 2005 komen er nog 11.000 banen bij. Dit heeft VVV Amsterdam gisteren bekendgemaakt.

De VVV wil de komende acht jaar 5,7 miljoen extra dagjesmensen en 1,7 miljoen extra slapers naar de hoofdstad lokken. In 2005 moeten bezoekers 2,6 miljard gulden uitgeven. Dat was 1,8 miljard in 1995, de voorlaatste keer dat er gemeten werd. Het aantal banen in de sector zal volgens dat scenario stijgen naar 31.000.

Volgens de VVV kan de stad deze groei wel aan. Er is nu al sprake van een grotere spreiding van attracties over de stad, zoals New Metropohs in het Oostelijk Havengebied en de plannen voor een uitgaanscentrum bij de Amsterdam Arena. Verder pleit de organisatie voor meer culturele en historische attracties, gericht op de wat rijkere dertigers zonder kinderen die buiten het seizoen naar de stad kunnen komen.

Amsterdam en de politiek moeten volgens een VVV-woordvoerder hetoerisme serieuzer nemen. De poUtieke belangen van de sector zijn verspreid over te veel verschillende wethouders. Ook de beleidsambtenaar toerismezaken brengt daar geen verlichting in.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Banengroei bij toerisme A’dam

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken