Bekijk het origineel

Prisma van de zwangerschap

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prisma van de zwangerschap

1 minuut leestijd

Aanstaande moeders of vaders willen zich doorgaans graag verdiepen in allerlei achtergronden van zwangerschap en bevalling, vooral bij een eerste zwangerschap.

Voor hen die bij alle begeleiding door verloskundigen, gynaecologen of tijdens de zwangerschapsgymnastiek toch nog vragen hebben, bijvoorbeeld omdat zij zich zien geconfronteerd met nieuwe termen waarvan zij de betekenis niet kennen, heeft uitgeverij Prisma het boekje “Prisma van de zwangerschap” uitgebracht. Het is opgezet als een woordenboek. Alle zaken zijn dus alfabetisch gerangschikt. Ingegaan wordt onder meer op alle facetten van bevruchting, zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Zo is het eerste begrip dat wordt behandeld de afkorting A.a.l.a., die staat voor achterhoofdsUgging met het achterhoofd links achter. Als laatste wordt aandacht besteed aan “zygote intrafallopian transfer”, een variant op in-vitrofertilisatie.

Het boekje is zeer breed van opzet. Voor alle duidelijkheid: het is dus geen boeiend lees- en kijkboek voor geïnteresseerde (aanstaande) ouders.

N.a.v. “Prisma van de zwangerschap”, circa 1500 begrippen van A tot Z, door Cara de Vos; uitg. Spectrum, Utrecht, 1996; 227 blz.; ƒ 17,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Prisma van de zwangerschap

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken