Bekijk het origineel

Overgevoelig voor bepaald voedsel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Overgevoelig voor bepaald voedsel

1 minuut leestijd

De wetenschappelijke benadering van voedselovergevoeligheid staat nog altijd in de kinderschoenen, zo blijkt uit het boekje “Voedselovergevoeligheid”.

Pas de afgelopen decennia is meer duidelijkheid ontstaan over de mogelijke mechanismen die aan de reacties op voedingsmiddelen ten grondslag liggen.

Onder het begrip “voedselovergevoeligheid” vallen overigens verschillende aandoeningen. Zo is een voedselallergie iets anders dan voedselintolerantie en voedselaversie. In de brochure wordt het allemaal keurig uitgelegd en wordt aandacht besteed aan diagnostiek en behandeling van voedselovergevoeligheid. De brochure sluit af met een adressenbestand van organisaties die zich met deze aandoening bezighouden en met een literatuuroverzicht.

N.a.v. “Voedselovergevoeligheid”; brochure van de stichting IVIO, uitgeefster van de AO-reeks, Postbus 37, 8200 AA Lelystad; Tel. 0320-276411; ƒ 5,-.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Overgevoelig voor bepaald voedsel

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken