Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Zwemmen

DORDRECHT - De provincie Zuid-Holland heeft bij een controle van het zwemwater in de Viersprong in Dordrecht een te hoge concentratie bacteriën aangetroffen. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten, met name maagén darmklachten. De provincie ontraadt daarom nog te gaan zwemmen in deze plas. Eerder ontraadde de provincie het zwemmen in de Dobbeplas in Nootdorp, de Zeegerplas in Alphen aan den Rijn, de WoUebrand in Naaldwijk en het Reeuwijkse Hout in Reeuwijk.

Geramd

DE WIJK - Een binnenvaartschip uit Zwartsluis heeft gisteren een 25 ton wegende deur van de Rogatsluis geramd. De tandwielkast is daardoor compleet vernield en het elektrisch mechanisme in de kelder liep zware schade op. Reparatie zal zeker een week duren. Het schip heeft na het ongeluk lange tijd vastgezeten in de sluis. Men overweegt de sluisdeur nu tijdelijk te bedienen met een tractor met een touw. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Restauratie

LEERBROEK - De gemeente Zederik heeft ruim 86.000 gulden uitgetrokken voor de restauratie van de toren van de Nederlandse hervormde kerk in Leerbroek. Van dit bedrag worden twee glas-in-loodramen hersteld en een extra afvoer voor het hemelwater aangebracht. Bovendien worden er constructieve herstelwerkzaamheden uitgevoerd op de verdieping waar de klokkenstoel is geplaatst. De gemeente rekent op een subsidie van 60.000 gulden van de Rijksdienst voor Monumentenzorg en hoopt ook nog een piiovinciale bijdrage van 6000 gulden in de wacht te slepen.

Folder

LELYSTAD/ZWOLLE - De provincies Overijssel en Flevoland en het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij (LNV) hebben een nieuwe folder gepresenteerd met als titel “Het Zwarte Meer, natuurmonument tussen oud en nieuw land”. Het Zwarte Meer is door het ministerie van LNV aangewezen als beschermd natuurmonument. Dit zijn gebieden die nationaal of zelfs internationaal van groot belang zijn voor de natuur. Het Zwarte Meer heeft grote betekenis als leefgebied voor grote aantallen watervogels en steltlopers.

Ongeval

LEXMOND - Bij een verkeersongeluk op een provinciale weg in Lexmond is gisteravond een automobilist om het leven gekomen. Even na half elf reed een 47-jarige inwoner van Brandwijk in een flauwe bocht frontaal tegen een boom. Volgens de poltie was de man onwel geworden.

Kappen

MEERKERK - Burgemeester en Wethouders van Zederik hebben besloten vijf Italiaanse elzen te vellen. De elzen staan langs het parkeerterrein bij de woningen lepenhof in Meerkerk.

Parkeerproblemen

VEENENDAAL - Het college van Veenendaal zoekt naarstig een oplossing voor de parkeerproblemen in de Rozenstraat. Als eerste maatregel mag er niet meer worden geparkeerd aan de oostzijde van de straat. Er worden te veel auto’s geparkeerd in deze smalle straat. Het doorgaande verkeer ondervindt moeite de straat te verlaten. Het college zoekt verder nog naar meer parkeerruimte in de nabije omgeving.

Onderzoek

ZWOLLE - Tegen acht inwoners uit Zwolle is na onderzoek door de Sociale Recherche proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van sociale fraude. In totaal kreeg het achttal ruim 460.000 gulden ten onrechte aan uitkeringen.

Autovrije zondag

ZWOLLE - Natuur en Milieu Overijssel heeft als eerste maatschappelijke organisatie laten weten de autovrije zondag op 19 oktober in de Overijsselse hoofdstad te steunen. Deze natuur- en milieuorganisatie laat daarbij nadrukkelijk aantekenen dat voorkomen moet worden dat er op die zondag festiviteiten worden georganiseerd die voor extra automobiliteit zorgen. Dit is in de lijn met de opzet zoals die wordt voorgestaan door de GPV, RPF en De Groenen. Deze fracties zijn verheugd over de steunbetuiging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken