Bekijk het origineel

Vuurzee bij pallethandel dwingt tot afsluiten A20

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vuurzee bij pallethandel dwingt tot afsluiten A20

Vrees voor kapseizen hoogspanningsmast

2 minuten leestijd

SCHIEDAM - Een enorme uitslaande brand in een palletgroothandel in Schiedam heeft de afgelopen nacht voor miljoenen guldens schade aangericht. Het vuur, met vlammen van vijftig meter hoog, dreigde een hoogspanningsmast te vellen. De kabels daarvan lopen over de snelweg A20, die om die reden werd afgesloten.

Het vuur was kilometers ver jn de omtrek te zien. De hitte was zo enorm dat bij een autodealer aan de overkant alles van de gevel smolt. Een aantal hoogspanningskabels op het terrein is gesprongen en ook de hoogspanningsmast naast de A20 dreigde te bezwijken. Met tuien is de mast vastgebonden aan vrachtwagens, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De politie was gedwongen uit voorzorg anderhalf uur lang een deel van de snelweg te sluiten. Ook het treinverkeer tussen Schiedam en DelftZuid werd om half twaalf stilgelegd.

De politie sloot de snelweg Hoek van Holland-Gouda in beide richtingen af tussen knooppunt Kethelplein en Kleinpolderplein. Tegen half twee was het vuur onder controle. Het nablussen vergde nog uren.

De brand brak gisteren aan het eind van de avond uit in de palletgioothandel. Daar woedde ook in 1993 een felle uitslaande brand met een schade van enkele miljoenen guldens. Ook toen knapte een hoogspanningskabel, waardoor het treinverkeer moest worden stilgelegd.

Schadevergoeding

De juridische nasleep van de.brand in 1993 leidde kortgeleden tot de uitspraak dat het bedrijf, met dezelfde eigenaar als toen, 1,2 miljoen gulden schadevergoeding moet betalen aan elektriciteitsproducent EZH. Dat bedrag is voor de schade die de brand aanrichtte aan hoogspanningskabels en een -mast. Het bedrijf gaat tegen deze uitspraak overigens in hoger beroep. Het vermoeden bestond indertijd dat de brand was aangestoken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Vuurzee bij pallethandel dwingt tot afsluiten A20

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken