Bekijk het origineel

Adjunct-directeur Alphense school thuis na klacht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Adjunct-directeur Alphense school thuis na klacht

2 minuten leestijd

ALPHEN A/D RIJN - De adjunct-directeur van de openbare basisschool De Hobbitburcht in Alphen blijft in afwachting van een onderzoek door politie thuis. Dit maakte wethouder F. Dales van onderwijs gisteravond bekend. Tegen de adjunct-directeur is een klacht ingediend door de ouders van een vierjarig meisje.

De klachtencommissie heeft de wethouder het advies gegeven de politie een onderzoek te laten verrichten. Inmiddels is dat onderzoek door de politie gestart. De commissie acht de ernst van de klacht dusdanig dat een onderzoek door de politie op zijn plaats is. Op de school is een waarnemend adjunct-directeur aangesteld.

De wethouder heeft zich niet uitgelaten over de inhoud van de klacht. De wethouder wil hiermee voorkomen dat de adjunct-directeur onnodig wordt beschadigd als naderhand blijkt dat er niets voorgevallen is. De adjunct-directeur van de Hobbitburcht heeft inmiddels aangegeven dat er een „Jcem van waarheid” in de klacht moet zitten, omdat een vierjarige een dergelijk verhaal nauwelijks kan verzinnen. De adjunctdirecteur kan zich niet herinneren wanneer het hem ten laste gelegde feit zich heeft voorgedaan.

Op de school zijn nog geen leerlingen vertrokken als gevolg van het voorval. Er is voortdurend begeleiding aanwezig voor de ouders en de leerkrachten. Binnen het openbaar onderwijs is geschokt gereageerd op de aanklacht en de gang van zaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Adjunct-directeur Alphense school thuis na klacht

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken