Bekijk het origineel

Treinongeval Nunspeet blijft raadsel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Treinongeval Nunspeet blijft raadsel

2 minuten leestijd

NUNSPEET - In het onderzoek naar het treinongeval in Nunspeet heeft de politie nog geen verdachten aangehouden. Dat maakte B. Top, voorlichter van het politiedistrict Noordwest-Veluwe, gisteren bekend.

In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 augustus botste een trein ter hoogte van Hulshorst op een schaftkeet. Uit tips heeft de politie niet kunnen opmaken welke mogelijke daders de keet midden op de rails hebben gezet.

Het onderzoeksteam, waarin de politie van Nunspeet samenwerkt met de spoorwegpolitie, roept met klem even”tüele getuigen van het misdrijf of het ongeluk zich te melden.

Volgens Top zit het onderzoek dermate vast, dat het nog wel enkele weken kan duren voordat de zaak is opgelost. „ J)irect na het ongeval is om getuigen gevraagd. Er kwamen diverse reacties binnen, maar de tip die tot aanhouding kan leiden zat er niet bij. Bijkomend probleem is dat er, nu de tijd wegtikt, steeds minder reacties binnenkomen”, aldus Top.

De politie weet alleen dat er maandagavond jongeren in de buurt van de spoorwegovergang bij de Schotweg waren, waar het ongeval plaatshad. Een trein richting Zwolle botste daar ‘s nachts met een snelheid van 140 kilometer per uur op de keet, waarbij de machinist gewond raakte en de trein flink beschadigd werd. De politie is op zoek naar deze jongeren en komt graag in contact met omwonenden, wandelaars, fietsers of ruiters die mogelijk iets van de jongeren, het verplaatsen van de keet of de botsing hebben waargenomen. Zij worden dringend verzocht het politiebureau in Nunspeet te bellen (0341-254444). Dat geldt ook voor mensen die eerder op de avond in de buurt van de spoorwegovergang waren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Treinongeval Nunspeet blijft raadsel

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken