Bekijk het origineel

Kamper ambtenaren zijn oude werkplek zat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kamper ambtenaren zijn oude werkplek zat

Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in

2 minuten leestijd

KAMPEN - De ondememingsraad (OR) van de meente Kampen schakelt de Arbeidsinsopectie in om een onderzoek in te stellen naar de slechte werkomstandigheden waaronder een groot aantal ambtenaren moet werken.

Volgens plaatsvervangend secretaris van de OR, Jan Overweg, zijn de ambtenaren het zo langzamerhand zat. Ze hebben al bijna 25 jaar moeten wachten op nieuwe huisvesting.

De afgelopen dagen is door het warme weer de temperatuur bij de afdelingen gemeentewerken, sociale dienst, water en wegen en financiën opgelopen tot boven de 30 graden Celsius, waardoor enkele ambtenaren flauw dreigden te vallen. De gemeente Kampen kent geen tropenrooster, omdat zij klantvriendelijk wil werken.

„Het is frustrerend om steeds maar aan het lijntje gehouden te worden”, meent Overweg.

Twee jaar geleden besloot Kampen een nieuw gemeentehuis te bouwen in het groene hart van de gemeente. De kosten hiervan zouden 25 miljoen gulden bedragen.

Maar in verband met de op stapel staande gemeentelijke herindeling besloot de Kamper politiek te onderzoeken of het nieuwe gemeentehuis in de omgeving van het Stationsplein, op het grondgebied van IJsselmuiden, kan worden gerealiseerd. Het is de bedoeling dat Kampen en IJsselmuiden binnen afzienbare termijn fuseren. „

Kampen besloot dinsdagavond in meerderheid -RPF en GIPV waren tegenzo’n onderzoek te laten verrichten. Volgens de plannen had de bouw van het gemeentehuis volgend jaar in het groene hart moeten beginnen.

Burgemeester H. C. Kleemans waarschuwde nog dat een nieuw onderzoek met alle bijbehorende procedures wel eens een vertraging van twee jaar met zich mee zou kunnen brengen. De raadsleden dachten daar anders over. Zij praten al vanaf 1978 over de bouw van een nieuw gemeentehuis.

IJsselmuiden

De gemeente IJsselmuiden vergadert maandagavond over de locatie van het nieuwe gemeentehuis voor de nog te vormen gemeente Kampen/IJsselmuiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Kamper ambtenaren zijn oude werkplek zat

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken