Bekijk het origineel

Ceausescu-kitsch gaat naar veiling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ceausescu-kitsch gaat naar veiling

1 minuut leestijd

BOEKAREST (AP) - Het Nationale Geschiedenismuseum van Roemenië heeft gisteren aangekondigd dat een groot deel van de meer dan 20.000 presentjes die de geëxecuteerde dictator Nicolae Ceausescu uit binnen- en buitenland he gelcregen, zal worden geveild. De byzonderste cadeaus blqven editer in handen van het museum.

Zo zal er wel een bod uitgebracht kunnen worden op de cowboyhoed die Jimmy Carter cadeau deed, maar niet op het stukje van de maan dat Ceausescu van Richard Nixon kreeg. Ook de teddybeer van Helmut Kohl houdt het museum liever zelf.

Het museum staat voor de zware taak om zich een weg door de duizenden cadeautjes te banen, het een nog kitscheriger dan het andere, er een prijskaartje aan te hangen en ze Idaar te maken voor de veiling. Dat zal op z’n vroegst pas eind 1998 zijn, aldus museumdirecteur Radu Florescu.

Tot de geschenken behoren gigantische olieverfschilderijen waarop het echtpaar Nicolae en Elena wordt verheerlijkt, pluizige teddyberen, kristal, sigaren, meer dan 500 Perzische tapijten en de hamer en sikkel in alle verschijningsvormen. Florescu vindt dat opslag, laat staan tentoonstelling, van deze spullen het geschiedenismuseum van Roemenië onwaardig is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Ceausescu-kitsch gaat naar veiling

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken