Bekijk het origineel

Brussel wil dat BA en AA slots inleveren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Brussel wil dat BA en AA slots inleveren

2 minuten leestijd

BRIJSSEL (RTR) - British Airways (BA) en American Airlines (AA) moeten 353 start- en landingsrechten, zogenaamde slots, per week op de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick inleveren. Die voorwaarde zal de Europese Commissie stellen aan de fusie die de twee luchtvaartmaatschappijen hebben aangekondigd.

Het inleveren van de start- en landingsrechten moet zonder enige vorm van compensatie plaatsvinden, aldus een ingewijde die niet met naam genoemd wilde worden. Dat betekent dat de twee ondernemingen hun rechten op de twee drukke luchüiavens niet mogen verkopen.

De Europese Commissie wilde gisteren geen commentaar geven. Volgende maand begint het overleg over de fusie van BA en AA. Brussel verlangt van het koppel een aantal tegemoetkomingen, omdat de twee anders een te dominante positie op bepaalde lijnen krijgen.

Van het inleveren van landingsrechteii op de twee voomaamste vliegvelden van de Britse hoofdstad moeten vooral regionale luchtvaartondernemingen in het Verenigd Koninkrijk profiteren. Zij kunnen dan passagiers aanvoeren voor de concurrenten van BA an AA op de transatlantische routes.

De autoriteiten in Brussel willen ook dat BA en AA op Amerikaanse luchthavens start- en landingsrechten inleveren. Verder moeten de twee op tal van routes tussen de belangrijkste steden van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hun diensten halveren of terugdringen met een kwart.

Ook zouden ze op bepaalde trajecten hun frequentie niet meer mogen opvoeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Brussel wil dat BA en AA slots inleveren

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken