Bekijk het origineel

Piloten geschorst omdat zij kind lieten sturen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Piloten geschorst omdat zij kind lieten sturen

2 minuten leestijd

LONDEN (AP) - British Airways heeft gisteren een piloot en copiloot geschorst omdat ze een vijfjarig meisje in de cockpit van hun Boeing 757 aan de knoppen hebben laten zitten.

Het ging er vriendelijk aan toe en van een gevaarlijke situatie 15 volgens de luchtvaartmaatschappij nooit sprake geweest, maar de bemanning had de pech dat er een verslaggever van het Britse boulevardblad News of the Worid meevloog die een foto maakte van de kleuter op de schoot van de piloot.

De krant meldde dat het meisje, Emily Pickersgill, twintig minuten in de cockpit heeft doorgebracht en op zeker moment op een knop mocht drukken waarmee het vliegtuig een bocht maakte. De sfeer aan boord van de Boeing, die van Zuid-Frankrijk naar Londen vloog, was kennelijk uitstekend, want de bemanning had de deur naar de cockpit wijdopen gezet zodat alle passagiers mochten meegenieten van de verrichtingen van het meisje.

De strenge richtlijnen van British Airways schrijven voor dat de cockpit slechts toegankelijk is voor personen van twaalf jaar en ouder. Passagiers moeten vooraf een uitgebreide veiligheidsinstructie krijgen voordat ze een kijkje mogen nemen. Het bedieningspaneel aanraken is uit den boze.

In 1995 stortte een Russisch vliegtuig neer omdat de zoon van de piloot per ongeluk de automatische piloot had uitgezet. Alle 75 inzittenden kwamen om het leven.

„Ik wil geen piloot worden als ik later groot ben”, zei Emily na afloop van haar avontuur. „Het is een beetje eng”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Piloten geschorst omdat zij kind lieten sturen

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken