Bekijk het origineel

Burundi wil niet deelnemen aan overleg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Burundi wil niet deelnemen aan overleg

2 minuten leestijd

ARUSHA (AP) - De regering van Burundi neemt niet deel aan het vredesoverleg dat vandaag in Tanzania zou beginnen. Burudi beschuldigt Tanzania, dat als bemiddelaar optreedt, van partijdigheid.

De regering van president Pierre Buyoya, die vorig jaar met een staatsgreep aan de rnacht kwam, zou in Arusha spreken met de belangrijkste oppositiegroep, de overwegend uit Hutu’s bestaande partij Frodebu. De Burundese minister van buitenlandse zaken, Luc Rukingama, haalde zondag echter fel uit naar de regering van Tanzania, die zou nalaten de Huturebellen te ontwapenen die in Tanzaniaanse kampen langs de grens met Burundi zitten.

Tanzania antwoordde met de beschuldiging dat Burundi troepen samentrekt aan de grens om op Hutumihties te jagen. De staatsradio van Tanzania ging zover te dreigen met militaire vergelding als de Burundezen de grens overkomen. Rukingama verzekerde dat Burundi geen plannen heeft om Tanzania aan te vallen. Hij drong aan op verder vooroverleg, omdat het onder de huidige omstandigheden geen zin zou hebben de besprekingen te beginnen.

De VN-gezant Mohamed Sahnoun had gisteren in de Burundese hoofdstad Bujumbura te horen gekregen dat de regering van Buyoya geen plannen had het overleg in Arusha te openen. De voormalige Tanzaniaanse president Julius Nyerere, die als bemiddelaar optreedt, zou vandaag de situatie met Sahnoun bespreken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Burundi wil niet deelnemen aan overleg

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken