Bekijk het origineel

Meer transportbedrijven failliet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meer transportbedrijven failliet

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - In de eerete drie maanden van dit jaar zijn vijftig transportbedrijven failliet gegaan. Meestal gaan per kwartaal ongeveer dertig transporteurs over de kop, zo meldt brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederiand (TLN).

De rendementen van de transportbedrijven zijn sinds vorig jaar sterk verslechterd. De algemene oorzaak van de lage winstcijfers is de felle concurrentie, ook uit het buitenland. Waarom het vanaf 1996 extra slecht gaat, weet TLN niet.

Volgens de organisatie is het hoge faiUissementscijfer in de eerste drie maanden het gevolg van de slechtere situatie een jaar eerder. De rendementen in de sector zijn nog altijd niet verbeterd. Het aantal faillissementen in het tweede kwartaal is nog niet bekend.

Sommige transporteurs richten een vestiging op in een land als Polen om zo goedkoper te kunnen werken. „Andere bedrijfstakken werken al jaren in lagelonenlanden. In deze sector gaat dat ook komen”, aldus een TLN-woordvoerder.

Een andere manier om de winsten te verbeteren is het uitbreiden van het dienstenpakket. Zo zijn er vervoerders die voor hun klanten het voorraadbeheer verzorgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Meer transportbedrijven failliet

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken