Bekijk het origineel

Defensie mag meer oefenen op de Veluwe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Defensie mag meer oefenen op de Veluwe

Omgeving heeft last van herrie

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Defensie mag meer schietoefeningen houden op de Veluwe. Dat heeft de Raad van State in Den Haag bepaald. Het gaat hierbij om de oefeningen op het artillerieschietkamp Oldebroek en het grote militaire oefenterrein op de Doomspijkse en Oldebroekse heide.

Eerder heeft de provincie Gelderland, verantwoordejijk voor de vergunning, een poging gedaan het aantal schietoefeningen te beperken. De oefeningen, vooral met zware artillerie en tanks, veroorzaken veel herrie in de omgeving. Dat was een reden voor de provincie om vooral het aantal schietoefeningen ‘s avonds te beperken.

Volgens het ministerie van defensie gaan deze beperkingen te ver. Het ministerie diende vervolgens bezwaren in bij de Raad van State. In de nieuwe vergunning zijn er te weinig mogelijkheden om personeel ook in het donker te leren omgaan met alle materieel, meent Defensie. In crisistijd, zoals een militaire uitzending naar het buitenland, is deze vaardigheid volgens de legerleiding een absolute noodzaak.

Tot 23.00 uur

In de uitspraak neemt de Raad van State deze redenering over. De schietoefeningen zijn voortaan tot 22.00 uur ‘s avonds toegestaan in de maanden januari, februari, maart en oktober.

In de maanden april, mei, augustus en september mag het zelfs tot 23.00 uur. In de vakantieperiode, van 15 mei tot 16 augustus, zijn er geen schietoefeningen en daarbuiten mag Defensie jaarlijks maximaal zestig avondoefeningen houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Defensie mag meer oefenen op de Veluwe

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken