Bekijk het origineel

„Politiek werkt aan huisvesting voor jongeren”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Politiek werkt aan huisvesting voor jongeren”

2 minuten leestijd

UTRECHT - 4k werp de beschuldiging dat de politiek geen aandacht voor de jongerenhuisvesting zou hebben verre van mó”. Dat zei de Utrechtse burgemeester mr. L W. Opstelten gistermkldag bq de opening van de Landelijke Kamerwedi.

Volgens de organisatoren is het vinden van een goede en betaalbare kamer in sommige studentensteden nog steeds .een groot probleem, al is de gemiddelde wachttijd teruggelopen. „De afgelopen drie maanden kwam in Utrecht 1500 man om een kamer. Het aanbod blijft daar ver bij achter”, zei een woordvoerder van de Vereniging van Niet-Kommerciële Kamerbemidde lingsburo’s (VNKKB).

Opstelten opende de kamerweek door de brochure “Kamerverhuur - informatiegids voor de verhuurder” in ontvangst te nemen. Hij moest het geschenk zelf opzoeken in een walmende container, waarmee de Utrechtse brandweer de aandacht vestigde op de noodzaak van brandveiligheid van studentenhuisvesting. „Jongeren die geen kant op kunnen, nemen vaak een hokje van beroerde kwaUteit, zonder de noodzakelijke vluchtwegen”, zei prof. dr. P. Hooimeijer, voorzitter van de Stichting Jongerenhuisvesting Utrecht.

Volgens Hooimeijer is de koopkracht van jongeren met 30 procent gedaald, terwijl ze helemaal niet langer bij hun ouders blijven wonen, zoals soms beweerd wordt. „De politiek heeft er weinig aandacht voor en protesteren tegen de slechte situatie helpt niet meer. Maar wie de jeugd niet heeft, heeft ook geen toekomst. Dat hebben we gezien in de kerk, dat zien we ook steeds meer in de politiek”.

Hooimeijer stelde dat in Utrecht halverwege het studiejaar een tekort van 2500 kamers bestaat. Volgens burgemeester Opstelten is de situatie echter veel minder somber.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

„Politiek werkt aan huisvesting voor jongeren”

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken