Bekijk het origineel

Bod Unilever op ‘Argentijns’ ijs van Philip Morris

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bod Unilever op ‘Argentijns’ ijs van Philip Morris

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Unilever heeft een bod gedaan op de Argentijnse ijsdivisie Montehelado van het Amerikaanse voedings-, dranken- en tabaksconcern Philip Morris.

Dat heeft een woordvoerder van Philip Morris gezegd. Unilever is niet de enige biedende partij. De gesprekken lopen nog.

Unilever geeft het gebruikelijke commentaar dat het niet reageert op geruchten in de markt. Toch ligt de overname voor de hand. Unilever is op grote schaal actief in ijs op de Latijns-Amerikaanse markt. „In alle markten, behalve in Brazilië en Argentinië”, aldus een woordvoerder.

Het afgelopen halfjaar .maakte het concern gewag van „goede resultaten in ijs” in Latijns-Amerika, bij groeiende omzet. De meeste posities bouwde Unilever er de afgelopen vier jaar op, via overnames.

Nummer 1 op de Latijns-Amerikaanse ijsmarkt is PhiUp Morris, nummer 2 Nestle -dat onlangs de Peruaanse D’Onofrio kocht- en derde in de rij is Unilever. Het Brits-Nederlandse concern is onder meer in Chili en Peru actief via zijn bedrijf Bresier.

In januari van dit jaar kocht het concern een belang van 50,1 procent in de Mexicaanse Helados Holanda, de grootste ijsproducent in dat land. Ook neemt Unilever er deel in de regionale ijsproducent Bing. In Venezuela kocht Unilever in 1995 het ijsconcem marktleider Helados Rio Rico.

Unilever heeft zijn ijsactiviteiten binnen het concern de laatste jaren sterk opgeschroefd.

De totale omzet van Unilever in ijs bedroeg vorig jaar een kleine 10 miljard gulden op een totaal van 87,8 miljard gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Bod Unilever op ‘Argentijns’ ijs van Philip Morris

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken