Bekijk het origineel

Weinig kans op hervormingen Kenia

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weinig kans op hervormingen Kenia

2 minuten leestijd

NAIROBI (AP) - Besprekingen tussen de Keniaanse regerii en pleitbezorgers van hervormingen hebben gisteren niet plaatsgevonden, omdat er geen vertegenwoordrs van de regeringspartij van president Daniel arap Moi op de afgesproken lijd en plaats kwamen opdagen.

Joseph Kamotho, secretaris-generaal van Mois Keniaanse Afrikaanse Nationale Unie (KANU), had eerder duidelijk gemaakt dat de partij alleen bereid was tot onderhandelingen met leden van de parlementaire oppositie. Vicepresident George Saitoti beschuldigde de hervormers ervan veranderingen na te streven met revolutionaire middelen.

Hij riep diplomatieke missies, bevriende buitenlandse regeringen en andere civiele en humanitaire organisaties op hun steun aan de hervormers in te trekken, „wier doelstellingen alleen kunnen leiden tot geweld en misschien burgeroorlog”. De hervormers maken deel uit van de Nationale Conventie Assemblee, een overkoepelende organisatie van leden van de oppositie en mensenrechtenorganisaties. Kibutha Kibwana, woordvoerder van de assemblee, zei dat een delegatie van 65 personen was afgevaardigd.

De besprekingen waren gearrangeerd door een negen leden tellende commissie van Keniaanse religieuze gemeenschappen die door beide partijen als bemiddelende instantie was geaccepteerd. De hervormers willen dat bepaalde wetten die nog uit het koloniale tijdperk dateren, voor de verkiezingen van later dit jaar worden herzien. De wetten stellen de regering in staat de vrijheid van vergadering en meningsuiting aan banden te leggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Weinig kans op hervormingen Kenia

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken