Bekijk het origineel

GS tegen bedrijfjes in buitengebied Elspeet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

GS tegen bedrijfjes in buitengebied Elspeet

Geen versoepeling van bestemmingsplan I

2 minuten leestijd

NUNSPEET - De provincie Gelderland staat de realisatie van een bedrijventerrein in het buitengebied van Elspeet niet toe. De gemeenteraad van Niinq)eet stelde afgelopen najaar een Ijestenuningsplan vast dat een aantal bestaande bedrijven aan de Uddelenveg legaliseerde. Gedeputeerde Staten (GS) in Arnhem keuren dit plan af.

Dit blijkt uit een beslissing van GSdie momenteel ter inzage ligt op het gemeentehuis van Nunspeet.

Bestaande en startende ondernemers in Elspeet hebben grote behoefte aan een bedrijventerrein. Aangezien hiervoor binnen de dorpskern geen ruimte is, zoeken zij een plek in het buitengebied. De gemeente gedoogt al jarenlang vijf ondernemingen aan de Uddelerweg, die daar krachtens het bestemmingsplan buitengebied niet mogen zitten. Het gaat om onder andere een slijperij en een landbouwmechanisatiebedrijf. De ondernemers maken gebruik van de bestaande bebouwing van een voormalig loonbedrijf. Het gemeente bestuur vindt daarom dat zij weinig aan het buitengebied veranderen. Omdat ze volgens het college bovendien weinig overlast veroorzaken, maakte de gemeente afgelopen najaar voor deze bedrijven een definitief bestemmingsplan. Hiermee wilden B en W niet alleen vier van de vijf bedrijven legahser’en, maar het ook voor startende ondernemers makkelijker maken zich op die locatie te vestigen.

Versoepeling

De gemeenteraad wordt nu teruggefloten door GS. Het bewuste stukje buitengebied maakt deel uit van het beschermde Centraal Veluws Natuurgebied (CVN). Daarom staat het streekplan Gelderland er geen milieubelastende activiteiten toe. Omdat het hier hergebruik van bestaande gebouwen betreft geldt er wel een iets soepeler beleid. Deze versoepeling geldt volgens GS echter behalve voor landbouw alleen voor wonen, recreatie en kleinschalige zakelijke dienstverlening en niet voor het soort bedrijven dat er nu zit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

GS tegen bedrijfjes in buitengebied Elspeet

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken