Bekijk het origineel

Protestants Spanje houdt in Madrid zesde congres

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Protestants Spanje houdt in Madrid zesde congres

2 minuten leestijd

MADRID - In Madrid wordt van 5-8 december een groots opgezet congres voor protestants Spanje gehouden. De organisatie van het 6e Congreso Evangélico Espaiïol is in handen van Ferede, de federatie die zo’n 90 procent van de Spaanse protestantse kerken en organisaties vertegenwoordigt.

Elf werkgroepen buigen zich al sinds enige tijd over onderwerpen als het sociaal werk van de kerk; zorg aan verslaafden, behoeftigen en ouderen; theologische vorming; de kerken en de media; geestelijke verzorging in leger, ziekenhuizen en gevangenissen; sport en christendom.

Ook is er een werkgroep gevormd die zich bezighoudt met zending buiten de landsgrenzen. Omdat het protestantisme in Spanje nog niet 1 procent van de bevolking vormt, is zending in Spanje vrijwel altijd ‘inwendige’ zending geweest.

Er zijn 21 seminars gepland, over diverse onderwerpen als: kerk, maatschappij en deelname aan de politiek; verhouding tussen prediking en gemeentegroei; de actualiteit van de Reformatie. Het congresthema is: “Eén geloof, één volk, één doel”. „Het congres vormt een uitnodiging”, schrijft ds. Juan Gili, voorzitter van het organiserend comité, „om samen na te denken, in een geest van wederzijds respect. Om bruikbare strategieën te zoeken die gelden voor en na het jaar 2000. En samen Jezus Christus te verkondigen”.

Het voorlaatste protestants congres werd in Madrid gehouden in 1984. Er namen 1500 mensen aan deel.

Terugkijkend op de jaren tussen het eerste congres in 1919 en dit zesde, constateert ds. Gili dat de Spaanse protestanten, na vervolging en achteruitzetting wegens het geloof, nu deel uitmaken van een maatschappij waarin vrijheid maar ook misbruik van vrijheid heerst”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Protestants Spanje houdt in Madrid zesde congres

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken