Bekijk het origineel

Nunspeet: Voetbalveld Elspeet komt er

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nunspeet: Voetbalveld Elspeet komt er

2 minuten leestijd

NUNSPEET/ELSPEET - Het gemeentebestuur van Nunspeet zet de omstreden aanleg van een voetbalveld aan de Uddelerweg in Elspeet door.

In een voorstel aan de gemeenteraad veegt het college de bezwaren van twee ministeries en zes omwonenden van tafel. De omwonenden laten het er echter niet bij zitten.

De gemeente pubhceerde gisteren het collegevoorstel. De zes bewoners zijn woonachtig aan de Kleine Kolonieweg, vlak bij het sportpark “Op de heide” aan de Uddelerweg. In hun gezamenlijke bezwaarschrift betoogt raadsman mr. L. Bolier dat het kappen van bomen ten behoeve van de uitbreiding van dit park in strijd is met het beleid van Rijk en provincie. Het bosperceel is onderdeel van het beschermde Centraal Veluws Natuurgebied (CVN).

De jurist stelt dat de omwonenden nu al hinder ondervinden van de verlichting en allerlei festiviteiten op het sportcomplex. Ook vindt hij het „krom” dat het college nu afwijkt van het hoger overheidsbeleid terwijl de gemeente de vestiging van woningen of bedrijven in zo’n gebied altijd tegenhoudt met verwijzing naar datzelfde beleid. De beide ministeries verwijzen ook naar dit beleid en adviseren de gemeente het bestemmingsplan niet vast te stellen.

In een bij het voorstel gevoegde toelichting betoogt het college dat het nieuwe voetbalveld voor de Elspeetse Sportvereniging (ESV) een „absolute voorwaarde” is om zich verder te kunnen ontwikkelen. Volgens het college „speelt een goed functionerende sportvereniging in een kem als Elspeet een belangijke sociale rol”. Het belang van bosbescherming weet hier volgens B en W niet tegen op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Nunspeet: Voetbalveld Elspeet komt er

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken