Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Piramide

ALPHEN A/D RIJN - De gemeente Alphen verwacht in oktober een oplossing te hebben gevonden voor de piramide in de Provinciepassage. Een woordvoerder van de gemeente deelde dit gisteren mee.

Overval

HEDEL - De overvallers op het tankstation aan de Blankenstein in Hedel blijken twee mannen uit Eindhoven te zijn. De mannen, 25 en 50 jaar, drongen maandagmiddag gewapend met messen het tankstation binnen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Onderzoek

KAMPEN - De gemeente Kampen laat door een extern adviesbureau een gebouwenbeheersstyeem opzetten. Het bureau gaat 175 accommodaties van de gemeente inspecteren en daarvoor een meerjaren-onderhoudsplanning maken. De kosten van het onderzoek worden geraamd op bijna 150.000 gulden.

Puinbreker

KRUININGEN - De gemeenteraad van Reimerswaal is gisteravond akkoord gegaan met de vestiging van een mobiele puinbreker op het bedrijventerrein Nishoek bij Kruiningen. De PvdA en de VVD stemden tegen. Zij zijn bang dat er te veel stofoverlast voor de bestaande bedrijven zal ontstaan.

Tegenvaller

LEERDAM - Bij de start van de werkzaamheden aan de brug tussen de Meent en de Westwal is geconstateerd dat de druklaag onder de deklaag zodanig is aangetast dat deze volledig vernieuwd moet worden. Het werk vraagt daarom meer tijd dan aanvankelijk de bedoeling was.

Sluizen

LINGEWAAL - Tussen 1 september en 10 oktober worden de Lingesluizen in Asperen voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten. Alleen voetgangers en fietsers kunnen in die periode van de sluizen gebruik blijven maken.

Asfalt

MIDDELBURG - Als eerste provincie in Nederland heeft Zeeland een asfaltbank. In Kloosterzande en Middelburg wordt asfalt dat vrijkomt bij renovatie van wegen, tijdelijk opgeslagen, waarna het als secundaire grondstof opnieuw gebruikt wordt in de wegenbouw.

Ingebroken

ROUVEEN - In het Hervormd dienstgebouw in Rouveen is binnen korte tijd voor de tweede keer ingebroken. De daders zijn het gebouw binnengekomen door een raam te forceren. In het gebouw ging men ruw tewerk. Waardoor veel werd vernield. Naast zestien zendingsbusjes met een totale inhoud van 200 gulden werden audio-apparatuur, geld en pakken koffie buitgemaakt.

Fietstunnel

RIJSSEN - Leerlingen die dagelijks per fiets naar Nijverdal gaan, verzamelen zich ’ s morgens op de kop van de fietstunnel. Ter hoogte van Harbers Expeditiebedrijf ontstaat dan een levensgevaarlijke situatie. Er hebben zich al ongelukken voorgedaan. De gemeente gaat bekijken of er maatregelen genomen kunnen worden.

Fietspad

ZEDERIK - Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zederik zijn van plan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor de aanleg van een fietspad langs de Koenderseweg in Nieuwland. Tegen de beslissing kan schriftelijk bezwaar worden ingediend.

Drugsoverlast

ZELZATE - De actie Houdgreep, die erop gericht is de drugsoverlast in de Kanaalzone terug te dringen, krijgt navolging in Gent. Burgemeester R. C. E. Barbé van Temeuzen hééft zijn collega F. Beke van Gent inmiddels ingelicht over de Nederlandse aanpak.

Niet te warm

ZWOLLE - Het kantorencomplex aan het Hanzeland, waarin twaalf overheidsdiensten zijn gehuisvest, blijkt niet te warm te zijn om daarin te werken. Dat is gebleken uit een onderzoek van een bedrijfsarts.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken