Bekijk het origineel

FME wil één cao voor metaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

FME wil één cao voor metaal

1 minuut leestijd

APELDOORN - Er moet één cao komen voor de metaal. Dat vindt de nieuwe directeur sociale zaken Van Dalen van FME-CWM, de werkgeversorganisatie van de grote metaalbedrijven. Nu kent de metaal nog twee cao’s: een voor de metalelektro en een voor de metaalnijverheid.

Aan die situatie moet op den duur een eind komen, zo stelt Van Dalen in Metalelektroprofiel, het blad van FMECWM. De cao-onderhandelingen voor de bedrijven in de grootmetaal voert FME-CWM. De werkgevers in de metaalnijverheid laten MKB-Nederland, waar hun organisatie de Metaalunie lid van is, de gesprekken met de bonden doen.

Het is overigens niet Van Dalens bedoeling om „alle bedrijven .die nu onder de kleinmetaal vallen, straks onder de grootmetaal te laten vallen. Het gaat erom of ze industrieel zijn en in de meeste gevallen te maken hebben mefinternationale concurrentie, en er dus met specifieke arbeidsvoorwaarden rekening moet worden gehouden”.

Van Dalen wil de Metaalunie niet op laten gaan in FME-CWM, maar „er mee onderhandelen”. Een eerste stap op weg naar één- cao voor de metaal zouden gesprekken over zaken als vervroegde uittreding, pensionering en scholing moeten zijn”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

FME wil één cao voor metaal

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken