Bekijk het origineel

Bedrijf klaagt over functioneren politie in Gouda

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bedrijf klaagt over functioneren politie in Gouda

2 minuten leestijd

GOUDA - Als de gemeente Gouda niet in staat is maatrelen te treffen om haar reputatie als stad met de hoogste criminaliteit kwijt te raken, zal het bedrijf Flamco een van de eerste zijn die daarom verhuist naar elders.

Uit een boze brief blijkt dat de politie een verdachte niet eens kwam ophalen.

Directeur D. J. Halk van het aan de Industriestraat gevestigde bedrijf werd voor de derde keer dit jaar slachtoffer van inbraak in zijn auto die voor zijn bedrijf stond geparkeerd. Het enige dat de politie liet weten was dat hij in nieuwe gevallen toch zeker aangifte moest blijven doen. Eind juni stuurde hij een brief daarover aan de districtschef, de korpschef en de burgemeester en vroeg wat hij moest doen. Tot op heden heeft de directeur geen antwoord gekregen.

Halk beklaagt zich over het feit dat de politie niet kwam opdagen toen hij onlangs een op zijn terrein fietsende jongeman had aangehouden. „De politie beloofde direct te komen toen ik belde. Toen de agenten na een halfuur nog niet gekomen waren, hebben wij de jongeman weer moeten laten lopen. Het aanhouden en eventueel in bewaring stellen is immers niet ónze bevoegdheid”, aldus de Flamco-directeur in zijn brief aan alle gemeenteraadsfracties.

„Een en ander is voor mij aanleiding u te verzoeken de slagvaardigheid van de pohtie en de communicatie met de burgers bij de komende raadsvergadering aan de orde te stellen. Onze persoonlijke en bedrijfseigendommen en de eigendommen van klanten blijken absoluut niet meer veilig. Grote waarschuwingsborden moeten de argeloze Gouda-bezoeker waarschuwen, waarmee deze situatie algemeen aanvaard blijkt te zijn”, besluit Halk zijn brief.

Burgemeester drs. J. H. Boone stelt nu voor de zaak te bespreken in de eerstkomende commissievergadering op 1 september.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bedrijf klaagt over functioneren politie in Gouda

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken